V65-tips Axevalla 5 april


V65-tips Axevalla 5 april

Spikarna

1 Tamla Celeber (V65-3) gör årsdebut och det ska förstås bli helintressant att följa Walmanns lovande stjärna framöver. Förra året dominerade hon bland de treåriga stona och visade upp fantastisk inställning och styrka. I årsdebuten ikväll stöter hon på flera duktiga fyraåringar men det bör ändå vara toppchans direkt. Tamla slog värsta konkurrenterna Popcorn Lavec och Knowledge Face utan några större bekymmer förra året och även om hon inte är i toppslag redan nu så bör hon ta hem det här enkelt. Det som skulle kunna fälla henne är om hon skulle bli över från start, men hon är relativt startsnabb och bör kunna hitta ut inledningsvis.

2 Boman (V65-2) gjorde ett gott intryck under fjolåret även om han tappade lite i formen mot slutet av säsongen. För tre veckor sedan gjorde han comeback efter vila och svarade då för en bra avslutning över kort distans. Han går säkert framåt med det loppet i kroppen och att det är ett varv längre nu får ses som en fördel. Det känns som att Boman ska kunna slåss i tuffa sällskap framöver och att han är nog huvudet högre än konkurrenterna här. Kommer han bara bra iväg från spår två så ska det vara fin chans till seger.

4 Gossip’s Winner (V65-5) avslutade fjolåret med fyra raka segrar och i årsdebuten gjorde han ingen besviken. Han tog då enkelt hand om ledningen och länsade undan hur enkelt som helst till slut. Han går säkert framåt med den insatsen i kroppen och även om motståndet är tuffare nu, så ska det vara fin chans igen. Mycket hänger förstås på starten men jag tror Åke kan nå ledningen om han kör till inledningsvis. Annars fungerar en ryggresa med. Den som garderar tar givetvis med formtoppade 6 Valnes Bonnie och 1 Danne Fame.

V65-tips Axevalla 5 april

Låset

2 Goldcrest (V65-1) är inne i sitt livs formtopp och är hon lika bra som på slutet så har hon toppchans i V65-inledningen.Senast på Jägersro fick hon motta hård press under sista varvet från Dreamalittledream men visade fin inställning och vann på fina 14,5/2140. Mycket talar för att hon körs till ledningen igen och sedan blir hon svårslagen. Jag var länge inne på att spika Goldcrest men när stall Svanstedt aviserade barfota runt om på 4 Helge Palema så fick det bli ett streck till. I sin årsdebut och första start för Svanstedt så höll Helge Palema helt okej i ledningen och går säkert framåt med den insatsen. Det är andra gången Helge Palema går barfota i karriären och det ska bli spännande att se effekten av skorycket. Både Tamil Image och Cocktail Will lär ha en bit till formen och jag chansar bort dessa två denna gång.

Glöm inte…

9 Loveyoutoo (V65-4) var sjuk senast och den insatsen är bara att glömma. Gången innan vann han på ett bra sätt och han bör inte räknas bort i kvällens mest öppna lopp.

4 Åhlundas Herman (V65-6) har fina tider i kroppen och var bra vid segern på Åby i januari. Han kan bättre än senast och segerstrider med en bra löpväg.

Systemet

Jag chansar bort några hästar och satsar på en billig fleris ikväll. Det finns flera starka favoriter i omgången och tror man på dessa så finns det ingen anledning att spela med stor och kostsam kupong, då det är läge för liten återbäring.

V65-1: 2,4 (3,6)
V65-2: 2 Bohman (9,6)
V65-3: 1 Tamla Celeber (6,3)
V65-4: 6,7,9,12 (8,2)
V65-5: 4 Gossip’s Winner (6,1)
V65-6: 2,4,5 (7,8)

24 rader x 5 = 120 rader/kronor