V65-tips till Färjestad 22 april


V65-tips till Färjestad 22 april

Bästa spiken

Ett mycket fint femåringslopp där vi med fina förhållanden säkert kan räkna med en segertid neråt 1.11. 3 Alvena Pele (V65-5) var toppfin vid spetssegern senast och vi har väldigt svårt att se någon snuva honom på ledningen. Är han sedan lika bra som senast eller kanske t.o.m. ännu bättre med några lopp i kroppen blir han svårslagen.
– Han var riktigt fin senast vid segern. Det är en häst som har en fin utveckling och som jag håller högt. Han har tagit det senaste loppet bra och från ett bra läge ska han vara en dem som ska räknas, säger Per Lennartsson.

V65-tips till Färjestad 22 april

Låset inleder

9 Viola Silas (V65-1) gör årsdebut och enligt tränare Persson så har hon ”klättrat på väggarna” i längtan att få ut och springa av sig. Hon kommer väl förberedd till sin årsdebut och stona hon stöter på har hon slagit regelrätt under fjolåret. Fuxan är hård i psyket och tål ett offensivt upplägg men hon har även visat att hon kan gå en rejäl repa i spåren sista 800.
– Allt har sett bra ut med henne under vinterträningen. I mångt och mycket är hon sig lik och förhoppningsvis kommer hon att växa in i den högsta klassen. Det här loppet känns lämpligt att starta i och spår nio ser jag som helt okej. Då kan hon begynna lugnt och sedan får vi se hur loppscenariot utvecklar sig. Givetvis både hoppas och tror jag att hon ska kunna sluta långt framme. Däremot tycker jag man ska ha respekt för att det handlar om årsdebut. Jag kan acceptera om hon blir förstarankad men jag tycker inte att hon är någon spik. Det blir förmodligen barfota runt om, säger Fredrik Persson.
7 Stepping Space årsdebuterade i ett stentufft gäng men fullföljde bra som fyra. Trots att hon sprang 10,8 sista 1000 så var hon utan chans att närma sig topphästar som Joke Face och Prince Tagg. Den genomköraren lär ha gjort henne gott. Det är mycket möjligt att hon kan köra sig till spets (där hon trivs extra bra) och därmed bör chansen vara god. Ett givet motbud.
– Hon gjorde ett jättebra lopp i årsdebuten och var inte så stort slagen av tuffa hingstar. Hon bör gå framåt med loppet. Spår långt ut nu men jag tror nog Örjan provar en bit från start. Viola Silas är bra men ska vi slå henne någon mer gång så är det kanske nu i årsdebuten när hon möjligen inte är på topp, säger Johan Untersteiner.

 

Fullständig ranking samt fler intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.

 

Systemet

V65-1: 7,9 (3-10)
V65-2: 1,6,9,10,11,13 (3-7)
V65-3: 1,2,8,11,12 (13-7)
V65-4: 4,5,6,8,15 (11-7)
V65-5: 3 Alvena Pele (4-5)
V65-6: 1,14 (12-13)

600 rader/kronor