V65-tips Solvalla 20 november


V65-tips Solvalla 20 november

Spikarna

4 Feast Your Eyes (V65-1) satt fast med sparade krafter i sin senaste start men har nu inte startat på drygt en månad. Han åkte på en halsinfektion efter senaste starten men rapporteras fin i jobben. Från ett perfekt läge ska han ha bra chans att ta hand om ledningen och i den positionen blir han svårslagen.

14 Scargel (V65-4) svarade för en bra insats i sin montédebut senast mot ganska tufft motstånd. Nu möter han betydligt enklare motstånd och trots att han står med 60 meters tillägg ska han ha bra chans att runda till seger. Han är också ganska oöm och tål att göra en hel del jobb själv.

Låset

7 King Tilly och 11 New Shadows känns som ett starkt lås i V65-2 i ett lopp som känns lite ihåligt. King Tilly gick säkert undan efter att tidigt kommit till ledningen näst senast och senast galopperade han med sparade krafter i sista sväng. Formen sitter där och att det handlar om 3140 meter är ett plus då King Tilly har visat fin styrka. New Shadows har också visat bra styrka och han var rejäl vid segern näst senast. Han är inte helt att lita på men håller han sig i rätt gångart hela vägen är given i segerstriden.

Tränaren säger:

Timo Nurmos har som vanligt flera intressanta hästar till start och Nurmos berättar följande om söndagens hästar inom V65-spelet på sin hemsida.
4 Feast Your Eyes (V65-1) svarade för en bra insats i den senaste starten då han satt fast med en hel del sparat som femma. Efter loppet drabbades han av en halsinfektion vilket gjort att han har fått vila under en tid. Nu sköter han sig bra i jobben och jag tror att han gör ett bra lopp direkt. Han har en lämplig uppgift framför sig. Han är startsnabb och den korta distansen passar honom fint. Jag hoppas att han kan vara med i segerstriden.
Balans: Barfota runt om. Huvudlag: Murphybländare och ett halvstängt huvudlag.
6 Caddie Gallant (V65-3) äÄr en mycket fin treåring som kommit igång lite senare än andra av stallets treåringar. Han har agerat ängsligt men nu är det på väg att lossna för honom och jag tror att han kan ha en fin fyraårssäsong framför sig. Senast blev det startgalopp från ett snävt andraspår men egentligen är han inte speciellt osäker. Felfri har han kapacitet att göra upp om segern. Balans: Skor. Huvudlag: Helstängt huvudlag.
14 Scargel (V65-4) gjorde debut senast i monté och det verkade passa honom fint. Han blev störd från start och tappade värdefull position men sedan kom han tillbaka på ett bra sätt och han spurtade piggt till en tredjeplats. Formkurvan pekar uppåt och jag tror på en ny bra insats. 60 meters tillägg är dock alltid tufft och han har ett fullt fält att runda. Balans: Barfota runt om. Huvudlag: Norskt huvudlag.
11 I’ll be Back Kemp (V65-5) var inte som bäst i den senaste starten och vid kollen efteråt kunde vi konstatera att han dragit på sig en halsinfektion. Han fick ta det lugnt under någon vecka men nu sköter han sig helt okej i jobben. Han är dock inget träningslejon och känslan är att han kan behöva loppet i kroppen. Det finns bra kapacitet i honom men denna gång är jag nöjd bara han gör ett bra lopp. Balans: Barfota runt om. Huvudlag: Helstängt huvudlag.
8 Order by Mackie (V65-6) har gjort bra insatser under hösten men senast agerade hon sämre utan att vi har kunnat finna någon anledning till det. Allt känns som det ska i jobben och hon får prova att starta igen. I grunden finns det bra kapacitet i henne men från åttondespåret är hon utlämnad gentemot konkurrenterna. Jag är först och främst nöjd bara hon gör ett bra lopp och visar att den senaste insatsen var en tillfällighet. Balans: Troligtvis barfota runt om. Huvudlag: Norskt huvudlag.

 

Stig H Johansson har sex hästar till start inom V65-spelet och rapporterar på sin hemsida.

12 Elora Hanover (V65-1)

–  Hon har gjort en hel del bra lopp under året, men i senaste starten var hon inget vidare. Tveksam form på den kanten, med andra ord. Elora Hanover har dessutom fått ett närmast hopplöst sprinterläge den här gången. Sammantaget betyder det att jag inte kan tro på seger för hennes del.

3 Terex Diago (V65-2)

– I debuten för oss häromveckan hängde han med till en slant utan att utmärka sig på något sätt. Hur han hanterar 3140 m har jag svårt att bedöma. Jag har i vilket fall som helst svårt att tro att Terex Diago ska räcka till vinst. Lyckas han få med sig en ny slant blir vi nöjda.

4 Knifetown Action (V65-2)

– Hittills har han skött sig rätt bra och vunnit ett par lopp, även om segrarna tagits i ganska enkla omgivningar. Han uppträder valpigt fortfarande och senast spolierade han sina möjligheter med en galopp strax efter start. Knifetown Action är grön och den enda treåringen i fältet nu, så det går inte ha några större krav på honom. Jag blir förvånad om han räcker ända till vinst.

1 Elit Sund (V65-3)

– Det har tagit tid att få fason på honom, vilket gjort att han kommit igång sent under treårssäsongen. I de två lopp han hunnit med har han skött sig okej, men vinsten senast ska inte överskattas. Det loppet var billigt och han var i princip skyldig att vinna. Nu blir motståndet tuffare, men å andra sidan är han stabil och har fått ett gynnsamt läge. Det kan vara plusfaktorer som ger Elit Sund chans att ta en framskjuten placering.

2 Essien (V65-6)

– Det är en månad sedan hon startade senast och pausen beror på att jag helt enkelt inte hittat några vettiga lopp åt henne. Essien har gjort en bra säsong och tjänat fina pengar, så det finns inte mycket att klaga på. Hon ska kunna få en fin löpning från bra läge nu, men det finns några tuffa ston emot och 2140 m är inte hennes bästa distans. Mer än ett platsbud är hon nog inte.

10 Somekindacatch (V65-6)

– Hon har haft ett tävlingsuppehåll och blivit behandlad för en del småskavanker. Känns okej i jobben inför sin första start på nära tre månader. Somekiindacatch gör sig bäst med löpningar i främre träffen och på kort distans, så förutsättningarna nu är inte de bästa. Annars är hon ungefär jämngod med Essien.

Systemet

V65-1: 4 Feast Your Eyes (1-5)

V65-2: 7,11 (13-4)

V65-3: 1,4,6,7,10 (8-11)

V65-4: 14 Scargel (8-10)

V65-5: 2,4,8,10,11 (1-7)

V65-6: 1,2,3,4,5,10,12 (13-7)

350 rader/kronor