V65-tips Jägersro 11 september


Spikarna

10 Elit Håleryd (V65-5) är klart bättre än raden och det borde vara dags för honom nu. Han har god form och löser det sig från bakspåret blir han tung att stå emot under slutvarvet. Näst senast mötte han övermakten i ett derbykval men han fullföljde klart godkänt som sexa. Senast under derbyhelgen var han ute i ett stayerlopp men hade inget riktigt flyt. Från rygg ledaren hamnade han i en dålig rygg sista 500 kvar och han fick aldrig chansen till slut och var nog inte tom i mål. De krafterna kan han få användning av nu istället och kvällens uppgift ser ganska passande ut. Det är ett öppet lopp men jag tror att Elit Håleryd visar sig vara starkast till slut och singelstreckar.

6 Queen Koea (V65-3) laddades mot spets från samma läge senast på Lunden men fick ge sig i en snabb öppning (10/500) och kröp ner i rygg ledaren. När luckan sedan kom över upploppet klev hon förbi ledaren på några steg och vann säkert på 16,2a/2000. Hon har bra fart för klassen och med två lopp i kroppen borde formen vara på topp. Det är ingen häst som kan göra grovjobbet i spåren men hon är snabb ut och skulle hon nå spets tror jag att hon blir svår att ta ner över den korta distansen. Hon kan också vinna om hon får gå i ryggar länge och hon är en kul spik i ett öppet lopp.

V65-tips Jägersro 11 september

Låset

6 Alltime Stardust (V65-4) har övertygat i två starter för Christoffer Eriksson. Näst senast på Charlottenlund blev han hängandes en bit men kom fram till ledningen efter 600 och vann säkert till slut. Senast under derbyhelgen styrdes han på med 500 kvar och han fullföljde starkt som tvåa på för klassen fina 14,2am. Voltstart kan vara ett aber men springspår är bästa möjliga och han borde kunna göra en hög 14-tid på distansen. Kan vara en chanspik. 11 Tornado T.Y. är bästa hästen i fältet men har väl inte sett riktigt lika gnistrande ut på slutet, även om det blev seger senast. Räknas ändå tidigt. 3 Prey Frontline blev lite tempotorsk i kön senast och gjorde vad han kunde till slut. Han har bra fart i sig och kanske kan nå spets initialt. Därifrån kan han bli svårfångad.

Övrigt…

5 Conrads Fredrik (V65-1) såg fin ut på en bra tid bakom Truculent senast. Han står lite på tur för en seger och får tipset. 6 News of Hankee fick aldrig helt fritt senast men såg heller inte så pigg ut. Han kan mycket i grunden och finns formen där så blir han segerfarlig.

Ole Bender verkar ha höga tankar om 9 Respekt G.K. (V65-2) som har fin styrka och tål mycket jobb på vägen. Senast fick han dock muskelproblem och den starten är bara att glömma. Jag tycker att han är ett givet tips i detta lopp. 1 Civillo och 11 Birmingham kommer båda till start med god form och utmanar i första hand.

Diamantstoet-försöket (V65-6) håller mycket bra klass. Tipset till 5 Beverly Boko som svarade för en fin finalinsats i StoChampionatet och som vilat efter det. Hon är säkert väl förberedd inför detta och jag håller henne som bästa hästen på start. 14 Olivia Lavec är ojämn men besitter väldigt hög kapacitet och är ett av Sveriges bästa ston när hon har en bra dag. Har hon en sådan dag nu går ingen säker om tempot blir det rätta. 1 Barbie Look har läget och skulle hon spetsa så leder hon länge. 4 Örbäckens Cruella var överlägsen från ledningen senast och kan räcka igen om det löser sig från spår fyra. 6 Sobel Goldie kan bättre än på slutet och har rätt läge. 15 Photo Princess får sällan till det men har fart som duger och är bortglömd på strecken.

V65-systemet:
V65-1: 5,6,7,9 (1,10)
V65-2: 1,2,9,10,11 (6,8)
V65-3: 6 Queen Koea (1,10)
V65-4: 3,6,11 (13,2)
V65-5: 10 Elit Håleryd (4,1)
V65-6: 1,4,5,6,14,15 (3,10)
360 rader/kronor