V65-tips Åby 25 oktober


V65-tips Åby 25 oktober

Spikarna

 
V65-4 är ett stayerlopp med ganska många dugliga långluffare till start. Loppet är streckkrävande om man garderar men vi tror en del på 11 Prey Frontline som har visat riktigt fin form och står bra inne i loppet. Över aktuell distans näst senast avgjorde han med en vass avslutning efter att ha gått med i ryggar på sista långsidan, klockan visade på 11,5/700 och det var bra tryck över linjen. I den senaste starten avgjorde Prey Frontline via 14/1000 mycket säkert utvändigt om ledaren sista varvet. Vi hoppas att den fina formen består och väljer att spika.

– Han har varit bra länge och har i sina senaste starter också fått utdelning. Allt väl inför det här loppet. Läget är lite chansartat och det gäller att han hittar ned i slagläge men löser det sig är han med i striden igen, säger Kari Lähdekorpi.

 

V65-6 är Breeders’ Crown för tvååringar och det dyker upp några riktigt fina och lovande ungdomar. Allra mest har Christoffer Erikssons 4 Nugget’s Face visat som senast vann på tangerat svenskt rekord. Hon spetsade då enkelt från innerspår och höll ett jämnt, hårt tempo i täten. Hon lämnade tidigt konkurrenterna via 13 sista 800. Här gäller det i första hand att hålla ut 6 Arctic Excellence från början. Lyckas detta är det toppchans men så bra som Nugget’s Face var senast har hon chans från de flesta positioner.

– Nugget’s Face är en riktigt fin häst som har gjort allt rätt så här långt. Hon gick ju 14,1 senast i halv storm och det var inte tomt i mål. Hon kändes så bra efter loppet så jag valde att starta här innan kvalet till Uppfödningslöpningen som annars är årets stora mål. Hon kändes jättefin i fredagens jobb. Jag är nöjd med utgångsläget och eftersom hon är snabb ut så kommer jag förstås att ladda lite men då det är open stretch på Åby så är det inte hela världen om vi missar ledningen. Klart att jag tror på bra chans, säger Christoffer Eriksson.

V65-tips Åby 25 oktober

Låset

V65-5 är ett stolopp där vi låser på två streck. 4 Opportunity står perfekt inne och blir troligen ganska klar favorit. Från bra läge kan man kanske få överta ledningen efter en bit. Annars klarar Opportunity även rätt tuffa upplägg.

  – Hon har toppform och ett bra läge. Som jag ser det bör det vara bra chans, säger Åke Svanstedt.

Vi dubblar systemet med 1 Eketorps Tess som har gått bra en tid. I Diamantstoets final senast galopperade hon i starten men gick sedan en bra upphämtning med i överkant av 13/1900. Kan bli giftig via open stretch.

 

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.

Systemet

 V65-1. 3,7,8 (6-5)
 V65-2. 1,2,6,7,9,12 (3-5)
 V65-3. Alla tolv hästarna (2-5)
 V65-4. 11 Prey Frontline (9-1)
 V65-5. 1,4 (6-3)
 V65-6. 4 Nugget’s Face (10-1)

 3 x 6 x 12 x 1 x 2 x 1 = 432 rader/kr