V65-tips Romme 23 november


V65-tips Romme 23 november

Spiken:

4 Västerbo My Madame (V65-6) hade varit ifrån lite inför senaste starten och höll med tanke på det riktigt bra från dödens som trea. Hon har visat sig rask från start och chansen att hon tidigt sitter i ledningen bör vara bra. Att det är spårtrappa i loppet är positivt för henne eftersom det känns som att hon har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Vi räknar med tidig ledning och sedan blir hon svårslagen.
– Hon hängde lite töm när hon vann på Romme näst senast och hade sedan varit ifrån lite inför senast och bara gått tre jobb så därför tyckte jag hon gjorde det bra. Jag körde henne idag (måndag) och hon kändes helt okej. Jag har siktat lite på det här loppet och nu blir det barfota runt om. Jag är lite optimist eftersom hon fick så bra läge och det vore tacksamt om hon fick ledningen, säger Anders Welén.

 

V65-tips Romme 23 november

Sparloppen:

Vi väljer att spela med två sparlopp. Vi streckar två hästar i andra och femte avdelningen.

10 Mel Odin (V65-2) har kapacitet för att vinna om han fungerar som bäst men han har inte övertygat ännu i år. Han vann knappt i årsdebuten och var tvåa från ledningen bakom Snygg näst senast. Han besegrade 14 B.W.Gulliver den gången. Vi ger honom tipset trots uppehåll och enligt Gunnar Melander har Micael Melander varit nöjd med hästen i ett snabbjobb på Bergsåker nyligen.
12 Lykkje Odin gör sin första start i Sverige och blir intressant med Björn Goop i sulkyn. Han besegrade Järvsö Rune vid segern från utvändigt ledaren näst senast och galopperade på upploppet efter ett nytt lopp utvändigt ledaren mot bland annat Raggmunken senast.

9 Sandrngham Hanover (V65-5) fick inte tag i ledande Ladys Photo senast men gjorde det godkänt. Han såg laddad ut som fastlåst dessförinnan. Femåringen är kanske allra effektivast i spets men mot dessa hästar borde han kunna segerstrida.
– Han fick ju bakspår men jag tycker att han är lite på gång. Stämmer det på vägen så har han kapacitet för att vara med och göra upp om det. Han har den bästa chansen av mina två, säger Leif Witasp.
4 Black Francis Boy sköt till bra efter att ha fått chansen sent från tredje invändigt senast. Han gör ofta bra lopp utan att få vinna. Läget är passande och det kan vara dags för tolvåringen att sätta nosen först.

Systemet

V65-1: 1,3,5,6,7 (4-2)
V65-2: 10,12 (15-9)
V65-3: 4,6,9,10,11 (7-8)
V65-4: 7,8,9,10,11,13 (14-5)
V65-5: 4,9 (11-7)
V65-6: 4 Västerbo My Madame (8-5)

600 rader/kronor

Fullständig ranking samt analyser och fler intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.