V65-tips Bergsåker 30 november


V65-tips Bergsåker 30 november

Spiken:

5 Loads of Dosh (V65-1) har gjort tre starka lopp i ny regi och har toppchans att vinna igen. Det är en stor häst som bör vara gynnad av bilstart och vi tror att han tidigt körs mot ledningen. Han var helt överlägsen i ett billigt lopp för tre starter sedan och gick mycket bra som tvåa efter en galopp i första kurvan näst senast. Han visade 13 sista 1300 efter galoppen och har bra kapacitet för sin låga klass. Senast kördes han till ledningen varvet från mål och vann överlägset med krafter kvar.
Han har varit bra i alla starter för oss och han har väldigt bra kapacitet i förhållande till de pengar han har på sig. Han får testa bilen före tävlingarna. Håller han sig bara i skinnet ska han ha bra chans, säger Jimmy Jonsson.

V65-tips Bergsåker 30 november

Två sparlopp:

11 Sally Hill (V65-3) är ett stort löfte som imponerade vid tre segrar och hon gick starkt efter galopp bakom Re Doc senast. Toppchans trots utgångsläget.
Vi har siktat på det här och hon ska vara minst lika bra som tidigare. Hon har tränat med brodd och bör fungera även om hon måste tävla med vinterskor, säger Tomas Pettersson.
12 Cool Keeper höll starkt som tvåa från utvändigt ledaren näst senast och vann med krafter kvar från ledningen senast. Vi tror att han är tuffast emot trots ett dåligt stratspår.
Det här är en tvååring av rätt sort och han känns riktigt fin i jobben efter segern senast. Nu är läget dåligt och jag får vara nöjd om han kan vara trea-fyra. Inga ändringar, säger Leif Witasp.

Två hästar, från dåliga lägen, sticker ut i V65-5. 7 Oracle Kronos inledde med två raka från ledningen i Jan-Olov Perssons regi innan han senast fick ge sig knappt mot en mycket duktig Pine Rolls. Kanske borde han ha vunnit för att få överbetyg men insatsen var trots allt godkänd efter 12,1 sista 800. Fyraåringen är snabb från start och kan nog köras till ledningen tidigt. Därifrån skall han slås.
8 Split the Bill har hittat stilen på sistone. Senast mötte han förvisso inte mycket men intrycket var riktigt bra då han rundade till mycket enkel seger från fjärde utvändigt. Efter 13,7 sista 800 såg det ut att finnas gott om krafter kvar. Läget är urdåligt men han är ändå första och enda(?) motbudet.
Han var jättefin senast och är riktigt bra i ordning. Nu är läget lurigt och även om han kan öppna hyggligt är det väl tveksamt om han kan ta sig förbi Oracle Kronos från början. Men om han får ett bra lopp bör han vara med i striden igen, säger Jimmy Jonsson.

Systemet

V65-1: 5 Loads of Dosh (9-1)
V65-2: 4,6,7,11 (9-2)
V65-3: 11,12 (7-5)
V65-4: 1,2,3,5,6,7 (8-14)
V65-5: 7,8 (6-3)
V65-6: 5,6,7,10,13,15 (2-4)

576 rader/kronor

Fullständig ranking samt analyser och fler intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.