V65-tips Umåker 12 mars


V65-tips Umåker 12 mars

Spikarna

Det är alltid roligt med unga och lovande hästar. Fyraåriga stoet 5 Magic Broline (V65-3) har varit riktigt bra senaste tiden och gjorde sin allra första start så sent som i november förra året. På sju starter har det blivit hela fyra segrar och hon fortsätter att övertyga. Härifrån ser det ut som att hon kan komma till ledningen och hon chanstippas men tanke på den fina formen och bra spår. Tränaren Mats Bucht låter också positiv.
– Magic Broline möter lite hårdare motstånd än vad hon har gjort tidigare men har gjort det bra på slutet och är hyfsat stabil. Hon klarar av spåret och det finns snabbare tider i henne. Hon ska kunna vara med och göra upp om segern, säger Mats Bucht.

3 Livi Destiny (V65-5) har fått fint läge, speciellt nu när Ted Blågul är struken. I de två senaste starterna är det han som lagt beslag på ledningen och borde kunna göra det nu också. Senast på Gävle ledde han runt om och även om han inte hade jättemycket krafter kvar i mål såg det bra ut och med det loppet i kroppen ska han ha bra chans att spåra runt om igen.
– Honom håller jag som min bästa chans av mina tre hästar här, främst på grund av läget. Livi Destiny är dessutom den av hästarna som för dagen har bäst form. Det ser även ut att bli isbana, vilket även får ses som en fördel i hans favör, säger Mats Bucht.

Övrigt

Den inledande avdelningen ser inte helt lättlöst ut och kräver ett gäng. 1 Ypsilon Hornline (V65-1) hade trist läge senast och tappade från start. Han avslutade ändå positivt som fyra efter 15,5 sista varvet. Han är normalt ingen startkanon men kan mycket väl få dödspositionen i rygg på Mr Right. Därifrån blir ekipaget farligt om luckan bara uppenbarar sig i tid. I det här gänget är det Ypsilon Hornline som har snabbast rekordtid över distansen.

2 Mr Right (V65-1) borde kunna sticka undan till ledning härifrån men har inte startat på över två månader vilket kan innebära att han behöver loppet. Han har inte riktigt fått till det, men senast mötte han exempelvis Tambur som varit duktig på V75. Mr Right kommer inte bli en av favoriterna men är ändå värd att varna lite för med tanke på kunnandet som vi såg i höstas då han var tvåa i V65 på samma bana. Då låg han sist utvändigt 800 meter kvar, men var sedan riktigt pigg i benen sista biten då han avslutade riktigt rappt, rundade fältet och korsade mållinjen som tvåa.

4 Caramella B.F. (V65-1) inledde karriären väldigt lovande men sen gick det lite trögare. I höstas var hon dock riktigt fin varje gång.  Nu var det länge sedan hon startade och det är såklart ingen drömförutsättning. Men med tanke på fint läge och hennes i grunden fina kapacitet höjs ett varningens finger.

Ett frågetecken sätts framför 12 Global Octupus (V65-1). Fyraåringen har inte startat på nästan tio månader men har ju som unghäst härdats i riktigt tuffa gäng och gjort det riktigt bra vid ett par tillfällen. Frågan är var han står formmässigt och hur han har utvecklats. Intressant trots trist läge.

Både kallblodsloppet (V65-4) samt det avslutande fyraåringsloppet (V65-6) ser öppna ut och om man har råd är det där man bör strecka på lite extra.

V65-tips Umåker 12 mars

Favorit i fara?

2 Northern Spy (V65-2) är en av Mats Buchts bättre chanser och hade med ett något bättre läge varit en gjuten spik i det här loppet. Motståndet ser knappast skräckinjagande ut på förhand. Men just med tanke på att han riskerar att bli instängd härifrån vågar jag inte lämna honom ensam och streckar på med ytterligare en kvartett.

Buchts om några av sina övriga hästar

Mats Bucht har sex hästar till start till kvällens tävlingar.
– Har jag tur så blir det tre vinster, man måste ju vara lite optimistisk, meddelar Mats, som inte riktigt bestämt balansen på sina hästar då V75 Guiden får tag på honom, men att det åtminstone inte blir någon barfotakörning runt om.

2 Northern Spy (V65-1) tror jag absolut kan vara med och göra upp om vinsten. Formen är fin men läget kan ställa till det om han blir fast bakom hästar.

9 Flip a Coin (V65-5) som startar i samma lopp som Livi Destiny har också en chans att göra upp men han är egentligen ingen sprinter. Om vi har lite tur kan vi ju få loppet nu när Ted Blågul är struken från spår ett.

 

Systemet:

V64-1. 1,2,4,6,7,8,12 (9-5)
V64-2. 2,5,7,8,13 (4-6)
V64-35 Magic Broline (12-6)
V64-4. 2,4,6,15 (12-10)
V64-53 Livi Destiny (9-8)
V64-6. 1,7,8,11 (1-12)

7 x 5 x 1 x 4 x 1 x 4 = 560 rader/kronor