V65-tips Örebro 21 mars


Singelstrecket

Tredje avdelningen är ett sprinterlopp som håller låg klass och här är det en eller många som gäller. Vi väljer det förstnämnda allternativet och singelstreckar 3 Yank Dreamcatcher och Magnus Jakobsson. Läget är bra och Yank Dreamcatcher kan öppna snabbt. Kommer man till ledningen är det bra chans att det håller hela vägen. I årsdebuten senast fick han visserligen dra ner rejält på tempot i ledningen men från varvet kvar var det bra tryck mest hela vägen till mål. Yank Dreamcatcher såg halvslagen ut 300 kvar men bet i bra när kusken drog norsken och gick säkert ifrån på upploppet. Sammantaget är det en chansspik i ett öppet och annars streckkrävande lopp.
– Han kämpade på bra på det jobbiga underlaget senast. Blev lite sliten efter det och fick en kortare paus. Han kändes fin i måndagsjobbet och nu är det bra förutsättningar. Han är snabb ut och bör ha en bra chans. Det blir skor igen, säger Magnus Jakobsson.

V65-tips Örebro 21 mars

Låset

Fjärde avdelningen är stayerlopp där två ekipage sticker ut rejält före de övriga. Vi streckar både 11 Alvena Nonstop och 2 Mellby Apollo. Tipset ger vi till Lasse Punkari bakom den förstnämnde och motiveringen är enkel. Alvena Nonstop är i full tävlingsform och har visat bra takter varje gång på slutet. Senast avslutade han rappt över upploppet efter sen lucka som tvåa i det V75-lopp som vanns av Facing Facts. Gången innan fastnade han med krafter kvar och för tre starter sedan avgjorde han mycket enkelt i ett långlopp med lärling i sulkyn.
Mellby Apollo är en utmanare som ska tas på allvar. Han hävdade sig fint i kullen förra året och gör en intressant årsdebut. Kommer Per Lennartsson till täten kan man leda hela vägen. Mellby Apollo trivs ypperligt i den positionen och har tagit sina samtliga sex segrar från ledningen.

Systemförslag


V65-1:
2,3,5,8,9 (6-1)
V65-2: 1,2,4,6,9 (7-3)
V65-3: 3 Yank Dreamcatcher (7-1)
V65-4: 2,11 (13-1)
V65-5: 2,3,4,5 (1-7)
V65-6: 1,2,9 (4-10)

600 rader/kr


Fullständig rank, mer tipssnack och fler intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.