V65-tips Boden 26 januari

Publicerad

V65 på Boden håller ingen högre klass men inleds med ett kul lopp för fyraåringar. 3 Magic Broline (V65-3) spikas från bra spår i stoloppet och formstarke 8 Dusty Wind (V65-5) singelstreckas trots tråkigt spår.

Spikarna

3 Magic Broline (V65-3) har hög kapacitet men är lite ojämn. Hon är ju trots allt bara fyra år och inte riktigt lika rutinerad som de andra. Senast satt hon enkelt i ledningen och drog undan i sista sväng, tyvärr galopperade hon till synes omotiverat 300 kvar men hade annars vunnit överlägset. Hon har vunnit två lopp i årets fyra starter och i volt är hon i alla fall väldigt startsnabb då hon tagit hand om ledningen fem gånger i de sex senaste starterna.  Men nu är det dags för karriärens första autostart och det är förstås lite annorlunda. Jag är inne på att hon ska kunna sticka undan till spets här ändå, och därifrån har Ulf Ohlsson bra chans att spåra runt om med henne.

8 Dusty Wind (V65-5) får tipsnicken i ett lopp som dock inte saknar motbud. Han har tyvärr ett väldigt tråkigt läge längst ut på vingen men verkar vara i bra slag då han radat upp fina och stabila insatser på slutet. Senast tog han hand om ledningen från spår fem i volten och kunde vinna kontrollerat. Han har tidigare i karriären visat att han är startsnabb och kusken kommer säkert att försöka prova för ledningen en bit in i loppet. Galopperat har han inte gjort på elva starter, orosmomentet ligger mer i hur det löser sig med positionerna. Värsta motbudet 3 Fast Pay har desto roligare läge och har härdats i tuffare gäng. Men med tanke på att han inte har vunnit på länge och verkar ha sviktande form får han ändå stå tillbaka för Dusty Wind här.

Fyråringsloppet

V65 inleds med ett roligt lopp för fyraåringar med bara nio startande hästar. Tre plockas bort direkt och resten streckas. 2 Digital Joy är en av tre hästar i fältet som faktiskt vunnit lopp i år. Han avgjorde lätt senast på samma bana efter bekväm ryggresa, 16,2/1640 volt. Med bra läge och ett par lopp i kroppen ska han med på kupongen. Inte omöjligt att han sticker undan till ledningen men får nog svårt att svara ut Nova Töll om hon är på bettet. Ryggresa med lucka är inte heller helt fel för denne.

3 Niblick Hanover, efter Andover Hall, gör intressant debut för sin finska tränare Katja Melkko. USA-importen gör sin allra första start på europeisk mark och dessutom sin första start på fem månader. Hon har gått snabba tider på milebana men ytterst osäkert var hon står formmässigt nu och vad hon klarar av i det här gänget. Värd ett skrällstreck.

5 Nova Töll kan öppna snabbt och höll farten godkänt från tråkigt läge i årsdebuten senast. Hon var väldigt bra förra året och tog bland annat två raka på Boden. Med ett lopp i kroppen och spetschans har Per Linderoth en vettig chans att pricka in henne.

6 Global Ocean var väldigt bra förra året och har absolut kapacitet att räcka långt i det här gänget. Frågan är om hon inte behöver loppet efter vintervila. Dessutom är läget ute på vingen inte det bästa då hon måste hitta ner i vettig position, för hon lär inte laddas. Men med tanke på kapaciteten och bra kusk streckas hon.

7 Keen Kemp har fått ett spår lite långt ut på vingen men var väldigt bra senast. Då gick hon tidigt fram till dödens och lade press på ledaren för att sedan dra undan över upploppet. Med det loppet i kroppen blir hon farlig igen, om det löser sig med positionerna.

Låset

2 Parimutuel (V65-6) står bra inne i loppet och var rejäl senast då han efter resa utvändigt ledaren kunde koppla greppet om tvåan Fast Pay i början av upploppet och vinna säkert. Är normalt säker i volten men har bara gått över längre distans två gånger, ena gången blev det vinst andra gången blev han oplacerad. Här har han fått ett hyfsat läge och borde kunna skaffa sig ett fint slagläge.

10 Brisco Boko (V65-6) är en av Salmelas två hästar i loppet och tenderar att bli stor favorit. Han är en mycket kapabel häst som här har fått ett trevligt springspår nu. I karriärens 13 starter ståtar han med tio vinster och två gånger har han varit tvåa över mållinjen. Han kommer från två säkra vinster och med bibehållen form ska han lätt kunna brisa undan till seger.

Christian Månsson om sina chanser

- 8 Sitka Rod (V65-1) var jätteduktig i årsdebuten när han från dödens vann loppet. I V75 sedan var han helt godkänd. Han känns fin hemma men har fått sämsta läget tyvärr. Han kan öppna rätt kvickt men det ser ju även ut att vara några snabba innanför.

- 9 Hilda Nalan (V65-3) har gjort två riktigt bra lopp på slutet trots galoppen senast. Hon har känts pigg och formen är bra på henne. Hon ska ha en platschans.

- 2 Parimutuel (V65-6) verkar allt bara bra med. Vi får försöka ladda för ledningen och se hur långt det räcker, han brukar vara bra till slut.

Systemet:

1: 2,3,5,6,7,8 (1,4)  

2: 1,3,6,8,9,10,11 (7,4)

3: 3 Magic Broline (2,6)

4: 1,2,3,4,6,8,11 (7,12)

5: 8 Dusty Wind (3,6)

6: 2,10 (6,1)

588 rader/kronor

On
Off

0 kommentarer

 • V75-tips till Jägersro 24 augusti

  Kvällens V75-omgång består av sex uttagningslopp till Svenskt Travderby och det sjunde är ett försök till Derbystoet. Självklart en sportsligt högintressant omgång men frågan är hur intressant den blir spelmässigt? Det finns ett gäng starka favoriter som kan bli svåra att fälla.

  Tips Redaktionen, 2021-08-24 13:34

 • V75 Jägersro 27 juli

  Hugo Åbergs Memorial är givetvis huvudnumret när Jägersro traditionsenligt kör den här V75-omgången på tisdagen. Vi tycker oss ha en stark spik att luta oss emot i Bengurion Jet (V75-3) och har sedan bra utgångar kring honom.

  Tips Redaktionen, 2021-07-27 10:47

 • V86-tips onsdag 7 april

  Världsartisten Ecurie D. gör årsdebut denna V86-onsdga och är ett av våra två singelstreck i omgången.

  Tips Redaktionen, 2021-04-06 12:15

 • V86-tips till Åby/Solvalla 6 januari

  Åby och Solvalla delar på årets första V86-omgång och den ser ganska intressant ut rent spelmässigt. Vi spelar med en stark spik och har sedan två lite fräckare utgångshästar.

  Tips Redaktionen, 2021-01-05 11:06

 • V75-tips Jägersro 25 augusti

  Det körs en extra V75-omgång på Jägersro under tisdagskvällen då det är uttagningslopp till Svensk Travderby och Derbystoet. Samtliga sex uttagningslopp till derbyt finns inom V75-ramen och omgången ser favoritbetonad ut. Många av förhandsfavoriterna har dock dragit svåra utgångslägen och inte omöjligt att det kan bli någon lite överraskning. Don Fanucci Zet har dragit spår tolv men trots det lämnas ensam på kupongen och är omgångens enda spik.

  Tips Tommie Åkergren, 2020-08-24 11:33

 • V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

  Det är topptävlingar på Jägersro på tisdagen och givetvis är Hugo Åbergs det stora russinet i kakan. Spikarna heter Önas Prince och Unoicsdue Gnafa'.

  Tips Redaktionen, 2020-07-27 20:20

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206