V65-tips Boden 26 januari


V65-tips Boden 26 januari

Spikarna

3 Magic Broline (V65-3) har hög kapacitet men är lite ojämn. Hon är ju trots allt bara fyra år och inte riktigt lika rutinerad som de andra. Senast satt hon enkelt i ledningen och drog undan i sista sväng, tyvärr galopperade hon till synes omotiverat 300 kvar men hade annars vunnit överlägset. Hon har vunnit två lopp i årets fyra starter och i volt är hon i alla fall väldigt startsnabb då hon tagit hand om ledningen fem gånger i de sex senaste starterna.  Men nu är det dags för karriärens första autostart och det är förstås lite annorlunda. Jag är inne på att hon ska kunna sticka undan till spets här ändå, och därifrån har Ulf Ohlsson bra chans att spåra runt om med henne.

8 Dusty Wind (V65-5) får tipsnicken i ett lopp som dock inte saknar motbud. Han har tyvärr ett väldigt tråkigt läge längst ut på vingen men verkar vara i bra slag då han radat upp fina och stabila insatser på slutet. Senast tog han hand om ledningen från spår fem i volten och kunde vinna kontrollerat. Han har tidigare i karriären visat att han är startsnabb och kusken kommer säkert att försöka prova för ledningen en bit in i loppet. Galopperat har han inte gjort på elva starter, orosmomentet ligger mer i hur det löser sig med positionerna. Värsta motbudet 3 Fast Pay har desto roligare läge och har härdats i tuffare gäng. Men med tanke på att han inte har vunnit på länge och verkar ha sviktande form får han ändå stå tillbaka för Dusty Wind här.

Fyråringsloppet

V65 inleds med ett roligt lopp för fyraåringar med bara nio startande hästar. Tre plockas bort direkt och resten streckas. 2 Digital Joy är en av tre hästar i fältet som faktiskt vunnit lopp i år. Han avgjorde lätt senast på samma bana efter bekväm ryggresa, 16,2/1640 volt. Med bra läge och ett par lopp i kroppen ska han med på kupongen. Inte omöjligt att han sticker undan till ledningen men får nog svårt att svara ut Nova Töll om hon är på bettet. Ryggresa med lucka är inte heller helt fel för denne.

3 Niblick Hanover, efter Andover Hall, gör intressant debut för sin finska tränare Katja Melkko. USA-importen gör sin allra första start på europeisk mark och dessutom sin första start på fem månader. Hon har gått snabba tider på milebana men ytterst osäkert var hon står formmässigt nu och vad hon klarar av i det här gänget. Värd ett skrällstreck.

5 Nova Töll kan öppna snabbt och höll farten godkänt från tråkigt läge i årsdebuten senast. Hon var väldigt bra förra året och tog bland annat två raka på Boden. Med ett lopp i kroppen och spetschans har Per Linderoth en vettig chans att pricka in henne.

6 Global Ocean var väldigt bra förra året och har absolut kapacitet att räcka långt i det här gänget. Frågan är om hon inte behöver loppet efter vintervila. Dessutom är läget ute på vingen inte det bästa då hon måste hitta ner i vettig position, för hon lär inte laddas. Men med tanke på kapaciteten och bra kusk streckas hon.

7 Keen Kemp har fått ett spår lite långt ut på vingen men var väldigt bra senast. Då gick hon tidigt fram till dödens och lade press på ledaren för att sedan dra undan över upploppet. Med det loppet i kroppen blir hon farlig igen, om det löser sig med positionerna.

V65-tips Boden 26 januari

Låset

2 Parimutuel (V65-6) står bra inne i loppet och var rejäl senast då han efter resa utvändigt ledaren kunde koppla greppet om tvåan Fast Pay i början av upploppet och vinna säkert. Är normalt säker i volten men har bara gått över längre distans två gånger, ena gången blev det vinst andra gången blev han oplacerad. Här har han fått ett hyfsat läge och borde kunna skaffa sig ett fint slagläge.

10 Brisco Boko (V65-6) är en av Salmelas två hästar i loppet och tenderar att bli stor favorit. Han är en mycket kapabel häst som här har fått ett trevligt springspår nu. I karriärens 13 starter ståtar han med tio vinster och två gånger har han varit tvåa över mållinjen. Han kommer från två säkra vinster och med bibehållen form ska han lätt kunna brisa undan till seger.

Christian Månsson om sina chanser

– 8 Sitka Rod (V65-1) var jätteduktig i årsdebuten när han från dödens vann loppet. I V75 sedan var han helt godkänd. Han känns fin hemma men har fått sämsta läget tyvärr. Han kan öppna rätt kvickt men det ser ju även ut att vara några snabba innanför.

– 9 Hilda Nalan (V65-3) har gjort två riktigt bra lopp på slutet trots galoppen senast. Hon har känts pigg och formen är bra på henne. Hon ska ha en platschans.

– 2 Parimutuel (V65-6) verkar allt bara bra med. Vi får försöka ladda för ledningen och se hur långt det räcker, han brukar vara bra till slut.

Systemet:

1: 2,3,5,6,7,8 (1,4)  

2: 1,3,6,8,9,10,11 (7,4)

3: 3 Magic Broline (2,6)

4: 1,2,3,4,6,8,11 (7,12)

5: 8 Dusty Wind (3,6)

6: 2,10 (6,1)

588 rader/kronor