V65-tips Jägersro 9 april


V65-tips Jägersro 9 april

Spikarna

 

2 Callela Loyalty (V65-4) har gjort två starter för sin nye tränare Kari Lähdekorpi och vunnit båda. Det här känns som en häst som har kapacitet att klättra i klasserna och i ett ganska jämnt fält får femåringen tipsnicken. De flesta av de värsta motbuden har dessutom bakspår. Senast såg han rejäl ut då han via 2-par utvändigt övertog ledningen en bit in i loppet. Med 400 kvar fick han lite press i ledningen men Johnny Takter ryckte tussarna, fick svar och Callela Loyalty försvann till en säker seger. Näst senast såg han också stark ut då han kopplade greppet 200 kvar efter att ha fått göra jobbet utvändigt ledaren. Även fast det är svårt att säga hur han kliver iväg från läget så klarar han ju bevisligen att göra en hel del jobb själv och han lär hur som helst få en fin position. Här luktar finsk sisu…

4 Havbergs Mimi (V65-5) har inte varit sämre än på plats i årets sex starter och är ett bra singelstreck men hon lär bli storfavorit. Jag tror att hon spårar runt om. Senast fick hon rygg ledaren från bricka fem bakom bilen efter 350. Hon trivdes inte på banunderlaget enligt tränaren, men avslutade ändå till en säker andraplats bakom Miss Beniss, 11/600. Känns som att hon trivs bäst bakom bilen och när hon får sitta i ledningen direkt, men även om hon är startsnabb och är den troliga spetskandidaten så tål hon att göra en del jobb själv. Även om 1 Fore Candy skulle få för sig att testa en bit lär Peter Untersteiner släppa för att få rygg på Havbergs Mimi. Främste motbudet 6 Mr Pellegrino är också väldigt startsnabb men det blir svårt för honom att ta en längd på Haugstad inledningsvis med spåret långt ut på vingen. Tidig om man garderar Havbergs Mimi.
– Formen är fullständigt intakt och jag var ute och körde de sista förberedande intervallerna igår (torsdag) och det fanns inget att anmärka på. Hon behöver inte jobbas så mycket mellan starterna, bara hålla igång flåset. Mr Pellegrino såg jag också är startsnabb men jag tror inte att någon tar en längd på Havbergs Mimi och jag har bra förhoppningar att hon ska kunna vinna, säger Sören Bertilsson.


V65-1

 

2 Alfa Giacomo var ute i KlassII-försök i V75 på Romme senast och fick från bricka 1 rygg ledaren. Tyvärr tröttnade ledaren och Alfa Giacomo fick aldrig chansen då han blev dragen bakåt på innern. Han såg dock pigg ut över mållinjen. Normalt är han ganska startsnabb och ska kunna sitta i spets direkt, motståndet här är lättare och inte omöjligt att han spårar runt om. 3 Ernst Hugo är också ganska snabb ut men kommer tillbaka efter vila så lämnas utanför.

7 Lena Lindy såg väldigt bra ut vid vinsten senast då hon satt i ledningen efter 450, drog undan och kunde avgöra enkelt i fin stil, 13,2/1640a. Nu möter hon en del bra hästar men med tanke på senaste starten ska hon streckas trots ett spår långt ut på vingen. Kul outsiderbud.

5 Innovate Pellini gjorde två godkända insatser på V75 i vintras och har nu två lopp i kroppen. Är normalt ingen startkanon och har varit ute över längre distans i de senaste starterna. Dock har två av karriärens tre vinster kommit över sprinterdistans och om hon kan få en fin rygg utvändigt och spara speeden kan hon vara med och slåss om segern.

9 Youresodivine är också ett roligt motbud och står fint inne i loppet. Femåringen gjorde två bra insatser i KlassII-försök på V75 i vintras och galopperade sedan bort sig i finalen på Solvalla. Han kan springa snabbt när det stämmer och nu har han dessutom fått ett lopp i kroppen då han avslutade positivt. Risken finns väl att han blir instängd då ryggen inte är någon starkanon men löser det sig med positionerna är han med där framme.

Övrigt

 

5 Nemo Joyjoy (V65-2) gör sin första start på svensk mark och ska inte nonchaleras. Han var riktigt fin senast på Ålborg då han via tredje spår kunde överta ledningen för att sedan släppa till rygg ledaren. På upploppet fick han fritt mellan hästar och sa tack och hej när han lämnade övriga bakom sig för att glida undan till säker seger. Det kan vara lite knepigt att sätta in honom i det här fältet men streckas. Flipp eller flopp?

 

 

Systemet:

V65-1: 2,7,5,9,10 (4,3)

V65-2: 1,2,3,4,5,6,10,12 (7,11)

V65-3: 3,11,12 (5,2)

V65-4: 2 Callela Loyalty (9,1)

V65-5: 4 Havbergs Mimi (6,1)

V65-6: 3,7,9,10,11 (8,6)

600 rader/kronor