V65-tips Halmstad 15 april


V65-tips Halmstad 15 april

Låset

4 Fawkes (V65-3) vann både Konung Gustaf V:s Pokal och uttagningslopp till SprinterMästaren för Åke Svanstedt förra året och var riktigt bra i flera starter. I den tänkta debuten den 29 mars i Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad blev han snopet struken efter att ha tagit en skentur. Allt ska vara okej med honom och han är tidig i detta lopp med bara sju startande.
Han kom lös och skenade senast men det var ingen fara. Han blev som tur var aldrig panikslagen och fick inte en skråma på kroppen. Han kändes jättefin inför det loppet och är inte sämre i ordning nu. Normalt sett brukar dom behöva ett par lopp i kroppen men han är så pass bra så jag tror att han kommer göra ett fint lopp direkt. Han är rätt så snabb ut men det är ju farsans jobb att se hur han känns bakom bilen. Med tanke på att det är årsdebut är det nog inte helt fel att inte lämna honom helt ensam, säger Rickard Svanstedt.

Främste motbudet 5 Edward Ale är också härdad i betydligt tuffare gäng än detta. Efter att han avslutat allra bäst i finska Derbyt till en andraplats gick det mer eller mindre som på räls under hösten 2012, där säsongen kröntes med vinsten i Johan Jacobssons Minne 2012 för sin tränare Petri Puro. Senast i V75-Mästarna blev han störd till galopp. Nu har det gått tre månader och kanske behöver han ett lopp men han ska ändå räcka långt i det här sällskapet och öppna bakom bilen kan han också. Här bör det normalt handla om dessa två femåringar om inget oförutsett händer igen…

V65-tips Halmstad 15 april

Chansspikarna

10 Gambrinus Degato (V65-5) får tipsnicken och spikas i ett väldigt svårlöst lopp. Stefan Perssons kapable femåring har lopp i kroppen och höll farten mycket bra senast bakom en väldigt fin El Mago Pellini. Han har efter bra insatser varit fyra i de båda starterna innan dess och är härdad i tuffa gäng. Bakom bilen står många startsnabba och det finns stor risk att det blir körning om spets och positionsstrider inledningsvis, det är därför jag tar ställning för Gambrinus Degato. Han kan ta det lugnt från början och få ett lopp i draget om det bara löser sig med positionerna. Om han får spara på krutet kan han avsluta bra över upploppet.

Snabba 1 Roxie Lavec (V65-6) blir kvällens andra chansspik i ett jämnt fält för fyraåriga ston, främst på grund av senaste starten i färskt minne. Från bricka tio hamnade hon 4-par utvändigt. 800 kvar attackerade hon snabbt och 450 kvar satt hon i rygg ledaren. 200 kvar styrde Jörgen Sjunnesson på och hon visade vinnarskalle då hon avslutade mycket bra till komfortabel vinst, 13/800, 14,3/2140 auto. Hon har tidigare visat att hon kan öppna snabbt och även göra en del jobb själv så med ett par lopp i kroppen blir hon farlig. MEN, hon måste sköta sig för hon har också visat att hon kan galoppera när det inte passar sig. Det finns många motbud som mött bättre motstånd än detta men som man säger… form slår klass och så tror jag fallet är här, för den här hästen som ser ut att framtiden för sig.

V65-tips Halmstad 15 april

Skrällen

8 Magical Face (V65-1) startar i ett öppet fält och är en av de minst rutinerade. Som fyraåring har han fått två lopp i kroppen och senast såg Lutfi Kolgjinis valack rejäl ut då han körde till ledningen 1300 kvar. Han blev slagen med två längder över upploppet men kämpade ändå på klart godkänt. Trots tråkigt spår ska han inte nonchaleras. Med klaff är han mer där framme och hugger igen, för speeden och snabbare tider finns där.
Han har fått två lopp i kroppen och har känts jätte,jättefin i träning. Det är en bra häst som har haft lite hyss för sig men jag tror han ska räknas här. Han går med skor och helstängt som han alltid gjort, säger Adrian Kolgjini.

Övrigt

1 Radysin America (V65-2) gör en intressant första start på svensk mark efter vinteruppehåll, i ett svårlöst lopp som kräver många streck. Den här fina italienska treåringen gjorde fyra starter för Jerry Riordan på Milano förra året och vann två av loppen. I senaste starten (som tvååring), strax innan jul, såg hon kanonfin ut då hon tog ledningen från spår ett och kunde sedan dra undan över upploppet i spänstig stil, 16,9/1600 auto. Visserligen kanske hon behöver loppet och det är helt annorlunda förutsättningar nu, men Jerry Riordan har bra ordning på hästarna och förhoppningsvis har hon utvecklats ytterligare i träning. Kan bli en riktig smällkaramell.

 

Systemförslag

 

V65-1: 3,6,8,9,10,12 (2-7)

V65-2: 1,3,4,5,8,9,10,11,12 (6)

V65-3: 4,5 (1-6)

V65-4: 1,4,7,11,12,15 (9-2)

V65-5: 10 Gambrinus Degato (9-5)

V65-6: 1 Roxie Lavec (6-7)

Kostnad: 648 rader/kronor