V65-tips Halmstad 22 april


V65-tips Halmstad 22 april

Spikarna

Omgången inleds med spiken 1 Codebreaker (V65-1) som var fin senast då han vann på Åby. Han var snabb till ledningen från spår fem, men Åke Svanstedt släppte dock ledningen efter 600 meter i vetskap om att han kunde avgöra på Åbys open stretch. Och mycket riktigt, han kämpade ner ledande favoriten Ronaldo Solace över upploppet och vann med en längd. Nu har Åke inget open stretch att förlita sig på men med två lopp i kroppen och med sin bevisade startsnabbhet är jag ändå inne på att Codebreaker från bästa startspår ska kunna vinna det här. De värsta motbuden har dessutom sämre utgångslägen. 3 Dunder Pointer kan öppna men jag tror inte att Joakim Wallin pressar för ledningen om Åke bestämmer sig. 9 Handsome Knight var bra senast och kan bli farlig i rygg ledaren om Codebreaker viker ner sig. 5 Min Finish kan avsluta snabbt över Halmstads breda upplopp och är ett av de tidiga motbuden. 10 Mynta Broline vinner sällan men avslutade positivt senast, känns dock bortlottad här.

1 Please Perfect (V65-5) duger bra i den här klassen och är snabb ut. Jag tror att han sticker undan till ledningen och blir sedan svårstoppad där. Han har tagit tre raka segrar i övertygande stil och de senaste två starterna han gjorde i Sverige förra året vann han också. Steen Juul reser säkert till Halmstad med sin fina sexåring med segerförhoppningar. Det känns som en ”gjuten” spik i kistan.

V65-tips Halmstad 22 april

Låset

I ett hyfsat öppet stolopp väljer jag ändå att ta ställning för två i den främre volten, som bildar omgångens lås. 2 Gossip Girl (V65-4) galopperade tyvärr bort sig 800 kvar senast. Men normalt sett brukar hon hålla sig till rätt gångart och är en bra häst som grejade tre raka segrar innan hon felade. Hon ska normalt räcka långt här och är ett tidigt streck.
1 Loke so Lovely
är ännu en av Åkes fina chanser under omgången och senast, i årets andra start, var hon riktigt fin när hon fick gå barfota runt om. Från fjärde par utvändigt attackerade hon 900 kvar och övertog ledningen 500 kvar. Hon vann överlägset på 16,7/2140 volt. Med det loppet i kroppen blir jag inte förvånad om hon vinner igen.


V65-2

Det känns som upplagt för körning och tempo i början av det här loppet då 3 Fragola med Kern Klaus, 4 Delaying the Game med Haugstad och 5 Independence med Lugauer är startsnabba hästar med kuskar som gärna kör offensivt. Därför känns det som Åke Svanstedts mindre härdade men formstarke 8 Kyril Hanover är hästen som kan få loppet serverat. Senast för drygt en månad, i första starten för sin nye tränare, visade han styrka då han efter att ha legat utvändigt utan rygg en bit, kördes till ledningen 1100 kvar. I början av upploppet såg han slagen ut men kontrade starkt och vann. Med tanke på läget och bra hästar emot vågar jag inte lämna honom ensam och streckar på med ytterligare en trio. Kapable 5 Independence kan nog köras till ledningen och leda runt om, men frågan är hur mycket det kostar att komma dit… Eller snackar tyskarna ihop sig? 10 Super Karma är härdad i tuffa gäng och kan mycket. Har nu ett lopp i kroppen och kan få ett lopp i draget. 11 Pling Plong är också van vid tuffare motstånd och skötte årsdebuten på snyggt sätt då han efter tidig galopp avslutade starkt i tredje spår som trea bakom vinnaren Havbergs Mimi. Både 7 Punk och 9 Laurier Dag kan mycket men har inte visat något av det senaste tiden och lämnas därför utanför.

 

Systemförslag


V65-1: 1 Codebreaker (5-9)

V65-2: 5,8,10,11 (7-9)

V65-3: 1,2,3,4,5,6,7

V65-4: 1,2 (15-12)

V65-5: 1 Please Perfect (11-3)

V65-6: 1,2,5,6,7,8,9,11 (3-10)

Kostnad: 448 kronor/rader