V65-tips


V65-tips

Spiken

 

8 Udo’s Oiler hade ett mycket fint fjolår med tio segrar på 16 starter. Sex av segrarna togs i tuff V75-konkurrens. I januaristarten svek han dock som storfavorit på hemmabanan. Nu har han inte startat på fyra månader men har vunnit efter längre vila tidigare. Motståndet är lämpligt och han blir svårstoppad trots läget. Vi spikar.
– Han har ingen toppform men är väl förberedd och ser fin ut. När våra bättre hästar årsdebuterar så brukar de inte vara sega utan gör ofta bra prestationer direkt. Han har säkert en bra chans, säger Nicklas Westerholm.
3 Outlaw Merci är inte helt att lita på men har bra kapacitet och är startsnabb. Nu har han varit borta sedan oktober men har gått bra efter vila förut. Felfri så kan han spetsa och leda länge.

 

V65-tips

Låset

 

Ett på förhand öppet stolopp, men vi provar att gå kort med en stark, tillika V75-härdad, duo från Robert Berghs stall. Tipset går till 8 Eleanor Rigby trots att hon inte har startat på ett tag. Hon gjorde flera riktigt bra lopp förra året och tål att göra en del själv. Man låter även väldigt nöjd med henne i stallet.
– Hon var väldigt bra i fjol och hon har sett ut att må gott av att få en liten paus. Hon kommer nog tillbaka med bra krafter och är långt fram om hon är som hon brukar. Det är ett väldigt bra sto som alltid ska räknas med segerchans i stoloppen, säger Nicklas Westerholm.
Stallkamraten 1 My Love Star har dokumenterad form och ett bra läge. Hon blandar och ger i prestationerna men har bra kapacitet. Senast hamnade hon långt bak i ett stolopp på V86 och avslutade godkänt som sexa.
– Hon tävlar ojämnt. Hon är bra den ena gången och sedan lite sämre den andra. Jag tror att Eleanor Rigby är bättre men My Love Star har ett väldigt passande läge. Hon kommer att hamna bra till och på tre-fyra hästar så ska man ha med henne, fortsätter Nicklas Westerholm.

Systemförslag:

 

V65-1: 8 Udo’s Oiler (3-4)

V65-2: 4,5,7,9 (8-12)

V65-3: 3,5,6,9,10,11 (7-4)

V65-4: 7,8,10,11 (4-14)

V65-5: 1,3,6 (9-4)

V65-6: 1,8 (3-7)

Kostnad: 1 x 4 x 6 x 4 x 3 x 2 = 576 rader/kr.

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.