V86-tips Solvalla 1 maj

 

V86-1
  4 Johnny B.Kemp
10 Digital Darling
– – – – – – – – – – – – – – –
  7 Montgomery Gel
  2 Middle East
  1 Kaka A.T.
  3 Kalle Quivivra
  6 Jeppas Hugo
  8 Sexy Dirty Money
  5 Korok
  9 To be Sir

Analys: 4 Johnny B.Kemp var tvåa bakom Democrat i årsdebuten. Vår tipsetta med lopp i kroppen och ett passande spetsläge. 10 Digital Darling hade besegrat Johnny B.Kemp utan galoppen på upploppet näst senast. Hon har tagit alla sina segrar från ledningen men kan inte räknas bort trots bakspår. 7 Montgomery Gel var duktig i V75 i somras men har inte startat sedan i augusti och har ett dåligt startspår.

V86-2
  3 Abborren
  8 Pay Attention
  1 Ginala
– – – – – – – – – – – – – – –
  5 Digital Media
10 Hazelmere
  6 Scarlet Tabac
  9 Exotic Sund
  4 Diva Arvells
  2 Renate Bowl
  7 Camilla Stone

Analys: 3 Abborren har vunnit tre av sina fyra senaste starter över kort distans. Hon avslutade 10,5 sista 800 vid segern senast och vi tror på bra segerchans. 8 Pay Attention har tagit fyra segrar i följd men återkommer nu efter uppehåll och har ett besvärligt läge. 1 Ginala vann med krafter kvar senast och har ett intressant läge. Hon är snabb från start och kan få loppet från spets eller rygg ledaren. 5 Digital Media är snabb ut men har bara tagit en seger. Gynnad av kort distans.

V86-3
  9 Pine Cool
11 Robis Sara
  2 Prins Alf
– – – – – – – – – – – – – – –
10 Disney Tooma
  1 Greenstar
  8 Lukas Hall
  6 Zorro Idzarda
  4 Dedes Brassie
  5 Exotic Tooma
  3 Powerful Credit
12 Enjoy’s Jewel
  7 Huckleberry Finn

Analys: 9 Pine Cool har gjort två starka lopp på slutet men har galopperat kort före mål. Han utmanade Digital Ink näst senast och var Knappt slagen av rayon Lascaux senast. 11 Robis Sara är uppåt i form och var fyra mot tuffare hästar senast. Hon är dock missgynnad av kläge. 2 Prins Alf var femma från ledningen efter långt uppehåll senast. Han har bra läge och kan hålla undan från spets.

V86-4
  4 Sir Lexington
  7 Socrate du Noyer
  5 Falcon Håleryd
  2 Insert Sock
10 Xman Kemp
  3 Wonderfull Photo
  6 Kentucky Love
– – – – – – – – – – – – – – –
12 Future Love
  9 Alvena Sonja
11 Grinnebys Aragon
13 Star Brodde
  1 Strosa
  8 Archie Boko
14 Opus Lavec

Analys: 4 Sir Lexington debuterade för Lähdekorpi senast och kördes sig till spets in i första sväng. Första varvet öppnades på 1.14,5 och han blev rejält ansatt sista halvvarvet. Sir Lexington stred riktigt bra och fick ge sig med liten marginal. Går han fram ytterligare med det loppet så måste segerchansen vara bra.
7 Socrate du Noyer tävlade med skor runt om senast och agerade mest segt. Han är urstark och från springspår så räknar vi med ett offensivt upplägg och det är tänkbart att han får överta ledningen efter ett halvvarv. Han är lite sårbar på speed men styrka har han som räcker och blir över.
5 Falcon Håleryd avgjorde via en stark avslutning senast och noterade 11,6 sista 800. Klarar han spåret så kan han åter speeda till vinst.
2 Insert Sock står bra inne och har de rätta förutsättningarna. 10 Xman Kemp är betydligt bättre än raden och värd att passa. 3 Wonderfull Photo och 6 Kentucky Love galopperade bort sig i starten senast. Bägge har kunnande för att ”småskrälla”.

V86-5
  3 Rolling Stones
– – – – – – – – – – – – – – –
  1 Air Frame
  6 Mythical Fortune
  8 Vincere Scis Win
  4 Frodo Vip
  7 I Am Unique
  9 Ninnie Tilly
  5 Hot Prince
10 Wireless
  2 Tango Westwood

Analys: 3 Rolling Stones avgjorde från dödens på bra sätt i debuten. Senast så kunde han mer eller mindre köra rakt fram från andra utvändigt över upploppet och avgjorde med lätthet. Han avslutade 13,8 sista 800 till synes helt okörd och det finns bra resurser i hästen. Han verkar oöm beträffande upplägg så segerchansen är därmed bra och vi spikar.

V86-6
  2 Adam’s Eve
  9 Fancy Candy
  6 Twigs Voici
  5 Yaw Damper
  3 Global Nearly
  1 Todays Butterfly
10 Fortuna Sund
12 Working on a Dream
– – – – – – – – – – – – – – –
  8 Digital Beautiful
  4 Västerbo MixedLove
  7 Min Fina Stina
11 U.Bergs Tricksie

Analys: Ett öppet lärlingslopp där vi ger tipset till 2 Adam’s Eve som visat form på sistone. Vann säkert från spets med aktuell kusk näst senast och avslutade senast vasst från tredje invändigt senast.
9 Fancy Candy är bättre än raden och har en bra startrygg i vår tipsetta. Hon satt fast i V75 näst senast och senast avslutade hon bra från kön med 12 sista 800.
6 Twigs Voici är inte så tokig och avslutade inspirerat från fjärde utvändigt förra veckan. Klockan visade 12,5 sista 700.
5 Yaw Damper har fin form men körs av en orutinerad kusk som ännu inte varit bland de tre i nio starter.

V86-7
  4 Friction
  1 Formula One
– – – – – – – – – – – – – – – –
  2 I Won’t Dance
  6 Prince Tagg
  8 Hard Livin
  7 Caddie Comet
  9 Southern Rocketop
  5 S.J.’s Photocopy
  3 Lord Capar
10 Livi Barcelona

Analys: I snabbloppet över 1640 finns några hästar som är ute efter en elitloppsbiljett. 4 Friction var heroisk senast då han pressade tufft utanpå Shaq is Back. Efter 08,7 första 1000 utanpå ledaren var det inte så konstigt att det blev lite stumma ben till slut men Friction höll mycket starkt. Han tål att gå riktigt tufft och med tre lopp i kroppen kan det nu vara dags för seger.
1 Formula One återkommer efter skada och gör det i regi Reijo Liljendahl som nu har sin första häst till start på Solvalla som egen tränare. Det här är en topphäst i grunden och han har ett perfekt läge. Han är säkert mycket väl förberedd men det kan förstås behövas ett lopp i kroppen efter så lång frånvaro.
2 I Won’t Dance har läge för den smygare han kräver. 6 Prince Tagg avslutade rejält bakom Joke Face senast och 8 Hard Livin har gått ett riktigt skarpt jobb inne på Solvalla inför sin årsdebut.

V86-8
  5 Alfaz del Pi
– – – – – – – – – – – – – – – –
  1 Certification
  3 Charmör Band
12 Zonguldak
  2 Fully Extended
  8 Tequila Palema
  9 Frisco Flame
10 Whosyourdaddy
  4 Zertex
  6 Johnny Baffel
  7 Paradiserunner
11 I am Dynamite

Analys: 5 Alfaz del Pi har övertygat stort i två raka segrar. Näst senast snabbstartade han till spets och var sedan i en klass för sig efter en 12-avslutning sista 500. Senast svepte han fältet från andra utvändigt och var helt överlägsen till slut. Här talar mycket för tidig ledning och sedan blir han mycket svårstoppad.
Vid gardering finns det gott om motbud. 1 Certification kan inte vara med i spetskörningen men femåringen har imponerat så smått i två överlägsna segrar då han avgjort på styrka. Näst senast kördes han fram utanpå ledaren mitt i loppet och senast övertog han ledningen 1400 kvar.
3 Charmör Band satt fast med krafter kvar senast. Bra läge nu och han får nu Örjan Kihlström i sulkyn. 12 Zonguldak avslutade 11,7 sista 800 från tredje utvändigt senast.

V86-systemet: 2 x 3 x 3 x 7 x 1 x 8 x 2 x 1 = 2016 rader/504 kronor