V65-tips till Mantorp 20 maj


V65-tips till Mantorp 20 maj

Spikarna

14 State of Liberty (V65-2) är en lovande danskfödd fyraåring med bra inställning, som inledde karriären starkt med fem raka segrar. Förra året vann han bland annat Count’s Pride-pokalen på Åby och treårssäsongen avslutades med att kvala in till finalen av Breeders Crown. Där blev han dock oplacerad. Nu står han, trots att han inte har startat sedan i november, inför en mycket lämplig uppgift. När dessutom värsta konkurrenten 6 Old Faithful blivit struken så ökar möjligheterna ytterligare och vi spikar.
Det ser bra ut inför årsdebuten. Han är mycket jobbad, men är inte vässad och får tävla sig i form. Han är kapabel och ska kunna utvecklas i år också, eftersom han har lite franskt på mödernet. Jag vill ge honom ett vettigt lopp och han behöver ett lopp i kroppen för att komma igång. Voltstart har han aldrig provat men han är förnuftig och vi har gott om plats att vända på där bak, så det ska inte vara några problem. Han känns jättebra och har tränat precis som han ska. Det är ett relativt långt upplopp på Mantorp och jag tror att de måste vara bra om de ska slå honom, säger tränaren Fredrik Söderberg.

6 Ninepoints Charlie (V65-5) övertygade stort vid segern senast och det var karriärens hittills vassaste insats. Trots stentufft tempo i täten vann han knappt men säkert. Han såg slagen ut på upploppet, men kontrade och visade fin inställning. Näst senast var han inte så långt bakom topphästar som Panne de Moteur och David Sisu i mål. Han är spetsfavorit och från ledningen blir han svårfångad.

V65-tips till Mantorp 20 maj

Låset

5 Trans Atlantic (V65-3) är stark och den långa distansen passar bra för den femårige Scarlet Knight-sonen. Han har gjort godkända insatser på rikstoton i de två senaste starterna och nu är motståndet betydligt enklare. Med ett offensivt upplägg kan han få överta ledningen och då blir han svårfångad.
12 Rolls Royce har gått anständiga lopp och tider på slutet, men han har hamnat långt bak och haft för långt fram till slut. Vid nioåringens fyra senaste segrar har Carl-Erik Lindblom haft hand om tömföringen och serverar Calle den spurtstarke tillika distansgynnade hästen en resa i vettigt slagläge, så sänker han många till slut.

 

Systemet

 V65-1: 2,3,4,6,7,10 (5,9)
 V65-2: 14 State of Liberty (10,11)
 V65-3: 5,12 (7,11)
 V65-4: 7,9,11,12,13,14,15 (6,8)
 V65-5: 6 Ninepoints Charlie (1,3)
 V65-6: 1,2,3,4,5,6,8 (10,12)

 588 rader/kronor.