V64-tips Bollnäs 1 juli


V64-tips Bollnäs 1 juli

Spikarna:

1 Lannem Silje (V64-1) har inlett karriären strålande. Trots sin ringa ålder har hon visat både speed och styrka, dessutom verkar hon stabil och inte ha problem att gå i ryggar. Det enda man kunnat anmärka på är att hon varit lite kantig, men inte så att det kännts nära till galopp. Perfekt inmatchad till detta loppet har vi mycket svårt att se henne förlora. 2 Bona Kitty är visserligen snabb ut men Tor Wollebaek kan ta en lugn start och köra till ledning när han vill. Hon kan säkert sänka en bit och det måste bli svårt att hämta in tillägg henne. 

Ett annat Nordsvenskt sto som får förtroendet är 3 Jenny R.G. (V64-6). Hon har en perfekt uppgift och trots att det är SM för ston är hon van vid betydligt hårdare motstånd, och dessutom vanligen från svårare lägen. Märkligt att det bara kommer ut två andra ston som tjänat över miljonen, och man får anta att Hans Brunlöf gnuggade händerna när han såg startlistan. Gunnar Melander har säkert toppat 4 Nordvanja, men det är svårt att föreställa sig att hon redan nu är redo att slå Jenny R.G. Särskilt som hon fått spår utanför favoriten.  

Övriga lopp:

Längloppet (V64-2) är som sagt helöppet. 9 Viking Blue F.R. är bästa hästen men han är hopplöst osäker. 4 Va Vis Et Devians var uppåt på Axevalla men sämre senast och har dessutom inte startat på lång distans. 1 Dragon Sund vann ett billigt lopp senast och kanske är lite på gång. Men travet stämde inte alls till slut och segern var inte alls övertygande.

Hälsinglands treåringspris (V64-3) har 100.000 kr i förstapris och har samlat fina unghästar. 5 Bodbäcksviking och 10 Järvsö Björn är två obesegrade talanger hos Jan-Olov Persson. Det känns säkert att bara ha dessa två på kupongen. 3 Bleke Huldra är absolut både speedig och talangfull. Hon galopperade visserligen lite senast, men var långt efter 5 Bodbäcksviking i mål och vi tror inte hon kan slå denne även om hon skulle gå felfritt.

1 Mitt Hjärtas Lilja (V64-4) har god chans att hålla upp ledningen här, och då har hon goda möjligheter att vinna loppet. Det borde vara fördel stona på start, men vi tar med 10 Guli Rask från tilläggsvolten också. Han är kvick i benen och kanske kan hinna ikapp trots att det handlar om kort distans. 

8 Jerns Wilmer (V64-5) var ytterst nära att vinna ett V75-lopp i maj. Men nu fick han ett tråkigt läge vilket drar ner vinstmöjligheterna. Vi tar med 3 Masse Palema, 6 Broslätts Boy och 7 Acriter också och känner oss ganska säkra på att vinnaren hittas bland dessa fyra. Rysaren är Nille R.S. som var snabb efter galopp senast.

Systemförslaget:

V64-1: 1 Lannem Silje (4-8)

V64-2: Alla femton

V64-3: 5,10 (3-2)

V64-4: 1,3,5,10 (15-9)

V64-5: 3,6,7,8,11 (1-4)

V64-6: 3 Jenny R.G. (4-6)

600 rader/kr

 

Tipsredaktör: Martin Plavinskis