V64-tips Solänget 7 juli


V64-tips Solänget 7 juli

Helgarderingen

Första start 15:10

V64-inledningen inleds med ett intressant lopp, det sista av totalt nio kvallopp till Norrlands 3-åringselit. De tolv vinstrikaste hästarna möts i finalen på Bergsåker den 18 juli, med 250.000 kronor i förstapris. Mycket kapable 6 Google Håleryd har redan säkrat finalplatsen efter flera formidabla insatser senaste tiden. Han har inte varit sämre än tvåa i de nio senaste starterna och senast vann han lätt trots att han sprang utvändigt ledaren i stort sett hela loppet. Varför jag väljer att gardera i ett lopp där jag normalt hade spikat favoriten beror på att det finns flera kapabla hästar som kan utmana om segern samt att alla (utom de tre som redan är klara) har finalchans – det kan således bli körning och liten skrällvarning utfärdas. Spetsstriden känns inte heller helt självklar och tempot kan nog bli högt inledningsvis, i jakt på positionerna. Det viktiga för Google Håleryd är trots allt att hålla sig fräsch till finalen och ska inte bli slutkörd nu.

3 Digigirl I.H. var blixtrande snabb till ledningen senast i uttagningslopp till E3. Hon släppte till rygg ledaren och när hon alldeles för sent fick fritt spurtade hon ändå positivt sista 100. Från bra läge får hon absolut inte nonchaleras.
5 Poochai
är en talangfull häst som tjänat mest i detta fält. I sista insatsen förra året var han grym då han via tredjespår och utvändigt ledaren första 1200 kunde koppla grepp 450 kvar. Han kämpade tappert men blev slagen med två tiondelar. I årsdebuten galopperade han i rygg ledaren 800 kvar och fullföljde på avstånd som trea. Med loppet i kroppen borde han gå framåt men ett litet frågetecken utfärdas med tanke på att han inte visat något i år, ännu…
2 Rondine D´Asolo
spetsade och höll undan för en smygkörd senast. Tuffare emot nu men hon kommer mer och mer för varje start. En av spetskandidaterna men tufft att hålla undan där om hon skulle lyckas ta ledningen. Ger allt för en finalplats och kan skrälla.
1 Ghost Pirate
har smugit med och svarat för stabila avslutningar utan att visa sig vara någon vinnartyp. Har plockat sina poäng för en finalplats men spetsar knappast och vinner föga, om ej maxklaff… Kan ju få rygg ledaren och fritt tillslut?
7 Kossu Sisu
har också säkrat platsen till finalen och får backas ned härifrån. Karriärens två vinster har kommit efter att han fått överta ledningen tidigt i loppet. Känns inte som perfekta förutsättningar och har dessutom gjort bort sig ett par gånger på slutet med galopp. Vid tempokörning och i ett väl samlat fält har han kapacitet att räcka.
4 Veronica Sisu
inledde året med två raka segrar måste sikta på seger eller andraplatsen för att ta sig till final. Lär få det tufft och måste rekordsänka rejält men räknas inte bort.

V64-tips Solänget 7 juli

Spikarna

13 Guli Rask (V64-4) har inte lyckats sätta nosen först i år och har de två senaste gångerna som spelfavorit svikit, senast med startgalopp. Har samlat på sig ett gäng andra och tredjeplatser men står på tur för en seger och har en passande uppgift från springspår. Han lär få en fin position tidigt och motståndet är inte av allra värsta sort. Men det gäller att han sköter sig då han ibland visat sig osäker på benen. Det är lite av en chansning eftersom loppet känns hyfsat öppet men jag tar ställning och spikar, dags nu!

2 Staro Cold Carat (V64-5) tror jag spårar runt om i kvällens fina snabblopp med ett gäng respektingivande motståndare som startat på V75 med jämna mellanrum. Efter uppehåll svarade han för två bra avslutningar i maj och var tvåa båda gångerna. 5 juni mötte han bland annat Caballion, Marshland och Rakas i ett sprinterlopp på Bollnäs men blev störd till galopp på upploppet, svårbedömt. Näst senast spetsade han i tuff öppning och fick press. Såg bra ut till 75 meter kvar då han bröt och blev diskad. Senast, i ett lite billigare gäng, fick han revansch och vann enkelt i snabb avslutning. Jag tror ingen försöker utmana om ledningen inledningsvis och Staro Cold Carat känns som ett bra singelstreck.

Systemförslag:

V64-1: 1,2,3,4,5,6,7

V64-2: 2,7,12 (9-11)

V64-3: 5,6,13,14 (4-11)

V64-4: 13 Guli Rask (7-10)

V64-5: 2 Staro Cold Carat (3-5)

V64-6: 2,3,6,7,8,11,12 (1-5)

588 rader/kronor