V64-tips Rättvik 8 juli


V64-tips Rättvik 8 juli

Spikarna:

6 New Approach (V64-1) galopperade i den senaste starten. Det var första starten på två månader och vi tror det var banan som spökade då. Det är nästan en månad sedan och vi tror han ska vara bra i ordning till den här starten. Han visade väldigt hög kapacitet i våras och möter enklare hästar den här gången. Han kan öppna rätt så snabbt men i det här gänget bör han få överta smärtfritt och sedan tror vi han bara vinner.

– New Approach hade haft ett tävlingsuppehåll innan senaste starten och gick ett bra slutvarv då men galopperade bort en andraplats kort före mål. Hästen har tränat normalt efteråt och känns fin. Det här loppet ser ut som en bra uppgift och felfri jag tror på bra chans. Hästen är normalt sett inte osäker men banan var dålig senast och det kan ha spelat in. Han är mycket bra för sin klass., säger Timo Nurmos på sin hemsida

10 Eldvin (V64-2) var ute mot tuffa hästar på Bergsåker senast men höll bra efter ett att ha gått i spåren sista 700. Han avslutade i överkant 25,5 sista 1000 då. Kort distans och tillägg är sällan en bra kombination men han känns som hästen i gänget och vi tror han har en bra chans att runda allt. Körs han offensivt så lär han få överta ledning men skulle det bli tempo så kan han även avsluta rejält. Håller han sig bara på benen så tror vi han vinner det här.

Låset:

2 Feast Your Eyes, 3 Calypso Blue Chip och 4 Ybanos (V64-5).

2 Feast Your Eyes är snabb från start och är spetsfavoriten. Han har varit ute i tuffare gäng än det här på slutet och får han bara bestämma lite så tror vi han har en bra chans att rinna undan. Men vi garderar upp med två motbud. 4 Ybanos är ett yrväder som kan hur mycket som helst de dagar han vaknat på rätt sida. Tyvärr så varvar han dessa insatser med mindre bra insatser och han är svår att räkna på. Han är snabb ut men vi tror inte han kommer förbi Feast Your Eyes från start. Det spelar dock mindre roll för har han en bra dag kan han mycket väl vinna loppet från utvändigt ledaren. 3 Calypso Blue Chip har visat smygform på slutet och vi tror hon kan bli en obehaglig överraskning den här gången. Hon är snabb från start och kanske kan hitta ner i ryggen på Feast Your Eyes här. Skulle det lösa sig till slut så har hon en vass speed.

– Feast Your Eyes har toppform och har utvecklats ytterligare ett par snäpp i år. Han gick bra även senast i V75 från ett dåligt spår och näst senast blev han påkörd kort efter start och fick punktering på sulkyhjulet. Trots det höll han mycket bra som tvåa. Förutsättningarna är perfekta den här gången med bra läge över kort distans. Han är mycket snabb ut och jag tror att han är med långt framme igen, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

Övrigt:

10 Herr Ratzeputz är stor favorit i V64-3 men var inte bra senast och vi sätter ett frågetecken för formen. Han har visat bra fart innan men med senaste insatsen på näthinnan samt att han startar från bakspår så känns det givet att gardera.

2 Causton i V64-4 har en bra uppgift och kan leda det här från start till mål. Han galopperade 100 kvar senast och hade varit sämst trea utan den galoppen. Han har väldigt hög kapacitet men är också väldigt osäker. Står han på benen så tror vi han leder runt om men vi litar inte på honom och väljer därför att gardera.

V64-6 är ett väldigt fint femårslopp och det låter väldigt bra på favoriten 7 Occhione Jet. Han är halsopererad och rapporteras träna mycket bra. Han har dock ett dåligt läge och då den troliga ledaren 3 On Track Piraten kommer till starten i full form så väljer vi att dubbla.

V64-systemet:

Avd1: 6 New Approach (2,8)

Avd2: 10 Eldvin (3,6)

Avd3: 2,4,5,7,9,10,12 (11,3)

Avd4: 2,3,5,7,9,10,11,12,15 (4,13)

Avd5: 2,3,4 (6,12)

Avd6: 3,7 (6,2)

378 kronor/rader

Lämnas in med V6