V-64 tips Örebro 11 juli


V-64 tips Örebro 11 juli

Spiken:

En felfri 10 Holy Smoke (V64-2) blir svårstoppad och vi väljer att spika då det dessutom är väldigt öppet bakom. Han är inte helt att lita på, men motståndet är överkomligt och sköter han sig så borde han lösa den här uppgiften. From Above-sonen har hög träffprocent, står bra inne i loppet och verkar trivas extra bra med tidig tätkänning. Här sänder nog Jorma så fort han har travat in sig lite. Senast höll han bra som tvåa från ledningen efter 10 sista 800. – Han har inte startat på tre veckor nu, men han känns som vanligt och allt verkar bra med honom. Han vinner många lopp och ska ha chans att vinna även ett sådant här, säger Juhani Partanen.

V-64 tips Örebro 11 juli

Låsen:

Några riktigt fina treåringar drabbar samman i V64-3. Fredrik Perssons jättelöfte 7 Boys Going In har imponerat och var obesegrad i karriärens fyra första starter. Näst senast vann han åkandes från ledningen på 13,6 över full distans och gick 12,7 sista 1000. Senast tröttnade han i ett E3-försök och blev fyra, men hade då problem med för höga muskelvärden. Efter det har han tränat bra och i normal författning är det hästen att slå.
– Jag körde ett 19-jobb med honom igår (läs torsdag) och var nöjd med honom. Han var spänstig och vi provar igen. Formen är lite svårbedömd men som han känns i träningen så är jag nöjd med honom och jag tror på bra segerchans, säger Fredrik Persson.
Vi garderar med en rejäl tillika formstark duo. 6 Carelin var ute i E3-finalen i Eskilstuna senast och fullföljde mycket bra efter tidig galopp via 12/1800. Gången innan avslutade han mycket bra som tvåa bakom Rolling Stones, efter 10/600. Han är stark och går hela vägen, så lång distans borde passa bra.
– Det var synd att han var så ivrig bakom bilen senast, annars hade han haft toppchans. Han har visat så bra kapacitet att han blir farlig här trots tuffa hästar emot. Jag tror mest på Carelin av våra två i omgången, säger Viktor Flink hos Roger Walmann.1 Radieux höll storstilat senast efter en tuff forcering till ledningen och hårt och jämnt tempo.– Han var riktigt bra och gick 15,2 på 2640. Det är inte så många treåringar som har gjort det i år. Han visade i Gävle att han kan öppna något och kanske kan behålla tät. Gör han det så borde han bli svårslagen. Han är väldigt stark och det ser ut som en riktigt bra uppgift. Det är vår bästa chans i omgången, säger Preben Sövik hos Lutfi Kolgjini.

 

En kapabel och distansgynnad men inte helt pålitlig duo, gör upp om segern i V64-4. Fartfyllde 5 Olympic Kronos har fin form. Näst senast spetsade han och vann enkelt i ett långlopp via 13 sista varvet. Senast fullföljde han fullt godkänt som fyra i ett sprinterlopp som vanns på 11 blankt.
– Han har varit rätt så fin på slutet. Senast var det sprinterdistans och det är inte optimalt för honom. 2640 passar mycket bättre. Spår tre i volt är bra och han ska räknas tidigt, säger Preben Sövik.
10 Twigs Tarzan är en meriterad stayer som hade ett fint fjolår och tog samtliga fyra segrar över lång distans. Han vann även ett Grupp A-lopp i Frankrike i januari i år. Nu har han fått två lopp i kroppen efter några månaders uppehåll och formen borde börja infinna sig. Näst senast var han ganska hårt betrodd i Harper Hanovers men tröttnade efter att ha gjort jobbet ute i tredjespår under slutrundan. Senast blev det galopp direkt bakom bilen.

Systemförslag:

 

V64-1: 1,2,3,5 (4-7)

V64-2: 10 Holy Smoke (12-13)

V64-3: 1,6,7 (2-8)

V64-4: 5,10 (7-2)

V64-5: 2,3,6,8 (7-12)

V64-6: 4,6,8,9,11,12 (1-3)

576 rader/kr

För utförlig ranking, fler analyser och intervjuer se veckans nummer av V75Guiden.