V64-tips Axevalla 24 september


Chansspiken:

6 Albin Palema (V64-1) lär bli ganska stor streckfavorit och uppgiften ser klart passande ut. Han håller bra kapacitet för den här klassen och motståndet ser inte stenhårt ut. Han har vunnit två av årets sju starter men senast galopperade han, dock svarade han för en bra upphämtning. Om Åke håller honom till trav tror vi att han har bra chans att vinna och väljer att ta ställning för Albin Palema. 2 Fridge Tooma var inte som bäst senast men har tidigare svarat för fina insatser utan att få vinna. Om han travar är han ett tidigt garderingsbud från bra läge. Dessutom intressant med debut i ny regi för Andre Eklundh. 4 Nobile Edel är också en outsider som senast vann den tunga vägen på Åmål, dock mot betydligt enklare motstånd.

Trehästarslåset:

Det här loppet håller bäst klass ikväll och en trio ser ut att göra upp om det. 5 Prada Secret (V64-2) är knappast någon som radar upp segrarna men får tipsnicken då de värsta motbuden lottats till sämre lägen. Kapacitetsmässigt duger han bra och det visade han för tre starter sen på Vaggeryd då han var mycket fin och vann från dödens. Senast var han ute över opassande lång distans, blev utsvarad och orkade inte sista biten. Nu är distansen mer lämplig och läget är bra. Men vi vågar inte lämna honom ensam på kupongen. Åke Svanstedt har en vass duo som får göra honom sällskap. 9 Avanti L.M. är van att möta tufft motstånd men tappade senast i en snabb avslutning efter att ha körts i femte utvändigt i bronsfinalen. Näst senast svarade han för en bra avslutning på V75 och fick dela segern med Le Mat. Han är stark och gynnas av jämnt hårt tempo. Åke har själv valt att sitta upp bakom 10 Global Mazerine. Han är också härdad i tuffa gäng men har inte riktigt varit som allra bäst på slutet, men han har fått rätt så tuffa löpningsförlopp. Han står på tur för en seger och är nu ute över perfekt distans. Om det bara löser sig längs vägen är han med och gör upp om segern och med sin styrka tål han att tugga på en del i spåren.

Spiken:

2 U.P.W.Sund (V64-5) är en mycket kapabel travare som senast lekte hem segern under derbyhelgen på Jägersro. Han körde utvändigt ledaren i hårt tempo men såg lugn ut och kunde koppla grepp 100 kvar. En topprestation. De två starterna innan dess vann han också lätt efter spets-och-slut. Inget tyder på att han ska vara sämre nu och vi tror att Stefan Perssons starke femåring rundar till seger. Omgångens bästa spik.

Systemförslag:

V64-1: 6 Albin Palema (2-4)

V64-2: 5,9,10 (9-8)

V64-3: 2,11 (1-7)

V64-4: 1,2,3,4,5,6,8,13,14 (12-9)

V64-5: 2 U.P.W.Sund (9-11)

V64-6: 1,2,3,4,5,6,7,9,11,12 (8-10)

540 rader/kronor.