V64-tips Boden 16 februari


V64-tips Boden 16 februari

 

Spikarna:

3 Order by Koffe (V64-1) var redo för årsdebut i januari men tävlingsdagen blev inställd på grund av kyla. Nu låter det positivt från tränaren och vi tror på bra chans från ett passande startspår. Tuffaste motbudet 1 Outlaw Merci var inte som bäst i årsdebuten förra året och trivs bäst när han tävlar utan skor. 9 Simb Frizz var gynnad av tufft tempo vid segern senast. Vi tar chansen och inleder med en spik.

4 Count Response (V64-2) är mycket kapabel för sin klass. Han har provat i V75 i Sverige tidigare men galopperade från ett svårt spår i voltstart den gången. Han har vunnit sex av sina tio starter och är obesegrad felfri. Han vann utan problem från utvändigt ledaren senast och visade att han inte har några problem med vinterbana. Han är omgångens bästa spik.

V64-tips Boden 16 februari

 

Utgångshästar:

12 Patricia Bishop (V64-4) har tagit tre segrar i följd för Robert Dunder och de har tagit sex segrar efter tio starter. Hon kördes fram utvändigt ledaren vid segern från tillägg näst senast och besegrade andrahandsfavoriten 10 Zusandy Hornline. Vid segern på Umåker senast gick hon utvändigt ledaren över kort distans. Hon blir stor favorit men är en stark utgångshäst.

2 Buy the Law (V64-6) avslutade förra året med två segrar med Ulf Ohlsson i sulkyn. Han avslutade bra som trea senast men har aldrig vunnit över lång distans och bör garderas. 3 Walter Bishop vann från utvändigt ledaren senast och har tidigare visat att han klarar lång distans. Vi tror dock allra mest på vår tredje utgångshäst i loppet. 11 Caesar de Veluwe besegrade Orderly vid en seger över lång distans i Finland förra året och var bra vid två segrar i Boden i oktober. Vi tror att han har bra chans bara han går felfritt från fjärdespåret.

V64-tips Boden 16 februari

Intervjuer:

Lauri Evijoki
3 Order by Koffe (V64-1)
Jag hade två alternativ, V75-lopp i Seinäjoki eller Boden och jag valde Boden. Hästen tränar bra och tidigare han har varit bra direkt efter pausen. Startspåret är bra. Jag hoppas på ryggresa men det är förstås Mauri som bestämmer taktiken till slut. Jag har kört så snabbt i träningen att han inte borde vara ringrostig. Han har tidigare haft helstängt huvudlag men nu sätter jag sannolikt halvstängt för första gången eller till och med norskt huvudlag. Den bestämmer jag på plats. Jag blir inte överraskad om han skulle vinna direkt och jag kan väl säga att det är en besvikelse om han inte slutar bland de tre bästa.

Petri Ahvenjärvi
4 Sten Li
(V64-1)
– Hästen är skaplig och har gjort bra löpningar på senaste tiden men sällskapet är hårt och vinst är inte aktuellt nu. Skulle han plocka pengar är jag nöjd. Han är frisk och kan öppna. Kusken måste ladda, försöka hitta något bra läge nära täten och ta vad bjuds till slut. Norsk huvudlag, inga ändringar.

Jouni Kariniemi
1 Rock Cape Black
(V64-2)
– Hästen visade inte allt vad han kan i Harstad och jag gör nu några ändringar, sätter kanske helstängt huvudlag för första gången och ändrar lite i balansen. Han är snabb ut i början och jag försöker nå ledningen. Om det lyckas kör jag där i jämnt hårt tempo. Det är bäst för hästen och jag tycker att då han har en liten chans.
8 Wild Masa (V64-2)
– Han vann hur lätt som helst i Harstad. Han har haft motgångar men nu ser det ljusare ut. Han är snabb och har styrkan och om han är som tidigare på Boden väntar jag även honom denna gång bland de tre bästa. Han har stigande form och är vår bättre chans här. Om allt går bra kan han trava en 15,5-16–tid.
7 Creme de Cherie (V64-4)
– Hästen var en besvikelse senast och här har jag inte stora förväntningar. Han är långsam i början och behöver en bra resa. Pengaplacering är den första sikte här. Inga ändringar i utrustningen.

Tapio Kalaja
4 Count Response (V64-2)
– Allt har varit okej efter starten, Läget är bra och jag försöker få i väg honom skapligt. Distansen är bra och även dödens passar. Jag försöker servera honom ett jämnt tempo, han är gynnad av det. Jag kommer förhoppningsfull till Boden och blir inte överraskad om han vinner.

Paula Tuomela
5 Lazy Town Knight (V64-2)
– Valacken är entaktad men han är en rejäl arbetare som gör alltid vad han kan. Han har varit bra i de senaste starterna men senast han hade otur och tappade kanske vinsten enligt kusken. Norsk huvudlag fungerade inte, hästen travade inte rakt på upploppet och kusken kunde inte köra på honom. Startspåret är okej, hästen är inte snabb och kan inte utnyttja läget men han brukar avsluta rejält. Motståndet är hårt men min egen häst är okej, är pigg och travar bra, och vi tar vad som bjuds till slut. Inga ändringar i utrustningen.

Satu Pelkonen
6 Besser Wisser
(V64-2)
– Senast blev resan i loppet fel och man får bara glömma den starten. Allt är normalt i träningen. Jag körde på lördag ensam 24/2000 m och då var hästen bra. Jag kör ytterligare intervalljobb under veckan. Startspåret är lite bättre än tidigare och jag tror och hoppas att han får en ryggresa men dödens måste man undvika. Han har tidigare varit snabb i början. Inga ändringar. Sällskapet är hårt men jag hoppas i alla fall på en pengaplacering.

Kati Särkelä
7 Notorious
(V64-2)
– Jag körde – i måndags – och hästen var pigg. Jag har inte hittat orsaken till den dåliga prestationen senast men jag tror att orsaken var ledningen? Jag hörde att han har gjort det samma någon gång tidigare här i Finland. Nu sätter jag för första gången norsk huvudlag i stället av öppet, ryckproppar och hoppas absolut på en ryggresa. Pengaplacering är nu det första sikte.

Reijo Ylitalo
9 Reco Compo
(V64-2)
Hästen galopperade plötsligt senast med allt sparat. Vi har inte hittat någon annan orsak än den lösa käkrem och den spänner vi nu. Han tränar bra hela tiden och den här distansen är bättre än den kortare. Läget är också bra och härifrån är han direkt i andraspår varifrån han kan försöka göra en lång spurt. Jag kommer belåten till Boden och tror att han klarar sig bra.

Juha Luusuaniemi
9 Seeking Seconds
(V64-3)
– Vi bytte bett före senaste starten och hästen har lugnat ner sig. Det är viktigast. Han har varit lugn och bra i träningen. Han kan utnyttja springspåret och skulle vi hitta något bra läge – rygg eller ledningen – tror jag till och med att han kan vinna. I varje fall jag tror att han kan ta totoplats. Han travar bra och har fin form.

Eino Tuomi
2 Anita Sisu (V64-4)
– Hästen vann lätt i Kaustby och hade mycket sparat. Allt har varit bra i träningen fastän vi inte kunde köra sista banjobbet därför att banunderlaget var dålig. Vi har ändå kunnat köra backträning och där har hästen varit skaplig. Isbana och broddar passar och om stoet är som tidigare tror jag att hon kan nå ledningen. Därifrån hon är som bäst. Inga ändringar, öppet huvudlag och ryckproppar.

Arto Keto-Tokoi
3 Cathy Ale (V64-4)
– Senast satt hästen fast bakom andrahandsfavoriten. Hade hon fått lucka tror jag att hon hade travat en sekund bättre kilometertid. Hon känns bra i träningen och är travsäker och snabb i början. Kusken bestämmer taktiken, men jag tycker att hon kan ta ledningen om kusken vill och det vore bra. Därifrån skulle hon få möjligheten. Isbana och broddar passar och hästen har stigande formkurva. Hon går med norskt huvudlag som normalt. Jag är nöjd om hon plockar pengar men samtidigt måste jag säga att jag inte blir överraskad om hon skulle sluta bland de tre bästa.

Mika Jauhola
15 Allyhills Urania (V64-4)
– Härifrån är vi nöjd om vi får pengar. Jag laddar från början och tittar vart vi hamnar. Hästen följer bra om vi hittar någon bra rygg. Inga ändringar. Antagligen är den här den sista starten för stoet innan hon byter till avelsbox.
1 Galasin (V64-6)
– Bra form och läge och distansen passar bra. Han vinner när som helst. Valacken är en bra vinterhäst. Jag kör troligen i ryggar och om allt går bra kan han sluta överraskande högt uppe. Kanske sätter jag på norskt huvudlag i stället för helstängt. Han har haft det tidigare men det var länge sen.

Sami Saarela
2 Ochrana (V64-5)
– Fjärdespår i Harstad var svårt och hästen galopperade direkt. Men det var ett bra snabbjobb. Här han har bra läge och kusk. Allt är okej med hästen och härifrån är han direkt i andraspår. Dödens måste man dock undvika. Inga ändringar. Första hoppet är att han skulle göra ett felfritt lopp och kanske är bland de 4-5 bästa?

Jaana Oikarainen
4 Mamas Little Angel (V64-5)
– Allt är bra med hästen. Hon har bra startspår och är snabb i början men jag hoppas på ryggresa. Dock är det kusken som bestämmer det till slut. Inga ändringar i utrustningar och jag har fina förväntningar om allt är normalt på söndag.

Martti Vikeväinen
10 Victory Cloud F.I. (V64-5)
– Hästen var sjuk senast och det tog två veckor innan jag kunde köra honom. Vi har inte kört mycket snabbt och hästen kan vara ringrostig. Därför är han nu ett frågetecken och vi kommer dit med låg profil. Skulle han plocka pengar är jag nöjd.

Mauri Jaara
12 Keen Kemp (V64-5)
– Dåligt läge och härifrån behöver vi klaff på vägen men vi är inte slagna på förhand. Hästen har tränat bra och allt verkar vara fint. Inga ändringar i utrustningen.

Mikael Östman
10 Waltter H. (V64-6)
– Senast i Uleåborg kunde han inte ta något sista tusen efter långsamt första varv. Han är bättre än vad raden visar och har bra form. Distansen är en fördel och han trivs i Boden. John känner hästen och planerar själv taktiken. Inga ändringar i utrustningen. Jag tror att han har möjlighet att vara med där framme. Om man väljer flera hästar till V64-kupongen, måste han vara en av dem.

Janne Soronen
11 Caesar de Veluwe (V64-6)
– Valacken var förbättrad senast och gjorde en bra prestation. Allt har varit bra med honom. Voltstart är svårt och det finns en galopprisk men många gånger har han snabbt ställt sig i trav. Allt beror på hur lugn han är. Jag siktar på att sitta i andraspår och få draghjälp. Då kan han sluta bland de tre bästa. Inga ändringar.

Intervjuerna är hämtade från www.bodentravet.se

 

V64-systemet:

Kupong 1:

V64-1: 3 Order by Koffe (9-1)
V64-2: 4 Count Response (2-9)
V64-3:
1,4,6,8,9 (10-2)
V64-4:
12 Patricia Bishop (5-10)
V64-5:
2,3,4,6,8,12 (11-7)
V64-6:
2,3,4,7,9,10,11,12,14 (13-8)

270 rader/270 kronor

Kupong 2:

V64-1: 3 Order by Koffe (9-1)
V64-2: 4 Count Response (2-9)
V64-3:
1,4,6,8,9 (10-2)
V64-4:
2,4,5,10 (8-6)
V64-5:
2,3,4,6,8,12 (11-7)
V64-6:
2,3,11 (4-14)

360 rader/360 kronor

Totalt 630 kronor