V64-tips Kalmar 25 april


V64-tips Kalmar 25 april

Spikarna:

3 Wanderson (V64-3) är en välstammad herre efter Going Kronos och stjärnstoet Fridhems Ambra som tjänade lite drygt 12 miljoner kronor. Wanderson är inget sådant stjärnämne men var fin vid segern senast då han höll undan säkert via 12,7 sista 400. Han är väldigt kvick ur volten och vi tror han tar hand om ledningen här. Det finns några hyggliga hästar emot men vi tror att han blir svårfångad därifrån.
– Det tog ett tag innan vi fick ordning på honom och i de första starterna ifjol förstod han inte riktigt vad det gick ut på. Inför senast hade vi kunnat förbereda honom som vi ville och jag kan inte säga att jag var förvånad över prestationen. Det gick fort till slut och det kändes som det var tämligen okört. Fast det vet man ju aldrig förrän man släpper av. Han har gått framåt med loppet och visst fick vi stryk av Knutssons häst i debuten men min var inte samma häst då som nu. Jag måste vara optimist, säger Hasse Nilsson.

8 Lessy Brodda (V64-6) har en passande uppgift och vi tror att hon plockar hem årets tredje seger. Hon var inte helt frisk vid förlusten för tre starter sedan och näst senast satt hon fast med krafter kvar i V75. Hon var godkänd som fyra mot tuffa hästar i V86 senast och nu går hon ner ordentligt i klass. Hon besegrade Rare Wise As och Juilly vid en seger i januari.

V64-tips Kalmar 25 april

Sparloppet:

8 Grumetti (V64-5) hade tränat bra inför sin årsdebut senast men galopperade trots att han togs lugnt från start. Han gick bra efter galoppen och visade 13/1300 och vi räknar med att han blir svårslagen om han sköter sig. Han har ett dåligt startspår och vi väljer att gardera honom även om han tål tuffa upplägg.
2 Ray Ban är startsnabb och har ett bättre läge. Han vann från rygg ledaren mot bra hästar på Åby i början av november. Han räckte inte till från tredje invändigt i årsdebuten senast men det var ett tufft lopp där Twin’s Fairytail vann från ledningen. Streckvärd på läget och lopp i kroppen.
12 Jullex Dante är på väg uppåt i form och kan duga om det blir tufft tempo på loppet. Han är gynnad av kort distans och avslutade bra som delad tvåa bakom American Idol senast.

Systemförslag:

Avd1: 2,5,6 (1-4)

Avd2: 3,4,6,7,8,12,13 (1-9)

Avd3: 3 Wanderson (10-11)

Avd4: 1,2,3,9,13 (15-14)

Avd5: 2,8,12 (4-5)

Avd6: 8 Lessy Brodda (11-1)

 

315 rader/kronor