V64-tips Romme 30 maj


V64-tips Romme 30 maj

Spikarna:

Omgångens säkraste vinnare finns i V64-6. 11 Lannem Silje är en fantastisk häst som var tvåa i sin debut i februari förra året och därefter har hon tagit 16 raka segrar. Det fyraåriga stoet vann ett försök till denna final senast och bjöd på en mäktig uppvisning. Hon tassade med i rygg på 7 Järvsö Björn och gick till attack 550 kvar. Hon blåste bara förbi och stack undan till en helt överlägsen seger efter 17,5 sista 600. Det är en ren fröjd att se denna makalösa häst och det går inte att spekulera i förlust.
Jan-Olov Persson har fyra hästar i loppet och vi tror att Järvsö Björn har bra chans att bli tvåa. Han avslutade 1.26 sista varvet näst senast och vann från lika start som 10 Björs Frej senast.

6 Kvickers Kaxe (V64-4) visade fin kapacitet vid en seger i ett försökslopp till Sleipner Cup förra året. Han har fungerat förbättrat i år och kommer till start med sex segrar i följd. Han var dock inte först i mål för fyra starter sedan men Hustvet Elding som spurtade förbi blev diskad för trängning. Jan-Olov Perssons femåring vann enkelt från ledningen över lång distans senast och är på väg uppåt genom klasserna. Han har bra chans att vinna igen och vi väljer att spika honom.
Den som vill gardera tar med 7 Troll Viktor som har fart för att kunna utmana favoriten men han är inte alls att lita på. Om han sköter sig kan han öppna snabbt och blir intressant om han kommer till ledningen. De möttes i mars och då stod Troll Viktor 20 meter bakom. Han hade dock ännu längre fram till Kvickers Kaxe när det blev galopp 700 kvar. Han har galopperat i sex av de sju senaste starterna. Han har dock vunnit fyra av de tretton senaste och har ett andrapris bakom obesegrade Laxfaks.
5 Moe Blixten höll bra från ledningen senast. Torbjörn Jansson vann med honom för fyra starter sedan och de är ett tidigt bud vid favoritfall.

 

V64-tips Romme 30 maj

Sparlopp:

8 Västerbo HighFlyer (V64-3) är bästa hästen och han fick senast visa lite av sitt rätta kunnande. Han kördes då tidigt till ledningen och gick undan säkert till slut. Läget är förstås inte bra men en Västerbo HighFlyer i form ska normalt kunna brotta ner ett sånt här gäng.
Han var klart förbättrad senast och kändes som den gamle Highflyern igen. Han var bedrövlig i årets två första starter och eftersom han behandlades efter andra starten i år så ser jag nu att han egentligen har ett lopp i kroppen vilket bör ha gjort honom gott. Läget är tråkigt men jag måste prova lite från start och normalt sett duger han bra i klassen. Han går som vanligt med skor, säger Daniel Redén.
3 Ginala kan också massor i ljusa stunder och avslutade senast runt 1.12 sista 1000 i sin första start på 1,5 månad. Hon är snabb ut och spetsfavorit. Sedan återstår att se om hon är tuff nog att stå emot vår tipsetta till slut.
5 New York U.S. är bra i grunden. Han galopperade direkt i årsdebuten och fick inte ge något formbesked.

Systemet:

V64-1: 1,3,4,5 (2-4)
V64-2: 2,5,6,8,9,12 (7-11)
V64-3: 3,5,8 (1-9)
V64-4: 6 Kvickers Kaxe (7-5)
V64-5: 2,3,4,5,6,7,10 (8-1)
V64-6: 11 Lannem Silje (7-10)

504 rader/kronor

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.