V64-tips Bergsåker 21 augusti


V64-tips Bergsåker 21 augusti

Spiken:

I Monté-SM för kallblod väljer vi att spika 2012 års SM-vinnare 7 Höstbo Fredrik (V64-2) som har toppform för dagen. I full form har han slagit tuffare motstånd än detta och från sjundespåret bör han hamna före sina värsta konkurrenter från start. Senast avgjorde han säkert från dödens, men diskades i efterhand för att ha släppts iväg från fel distans. Gången innan startade han med 60 meters tillägg i ett montélopp och rundade allt.
– Jag har väldigt stor tro på min häst och är han som han har varit på slutet så brukar han vara tuffast. Då är han väldigt duktig på att sätta nosen först. Han har öppnat väldigt snabbt ibland och ska öppna relativt bra i det här sällskapet. Även om jag har respekt för Krusen och Nordvanja så har han väl ändå gått ner i klass, säger Mats Andersson.

V64-tips Bergsåker 21 augusti

Sparlopp:

I V64-inledningen där några av de bästa hästarna har svårbedömd form, tippar vi 4 Labero Broline (V64-1) som står bra inne i loppet och har bra läge och form. Näst senast vann han med krafter kvar i ett stayerlopp från 60 meters tillägg. Senast höll han farten godkänt som fyra i ett lopp som vanns av O’Grady. Får han överta spets av spetsfavoriten, tillika stallkamraten Belgrado, är mycket vunnet.
– Han var rätt så bra senast. Det blev ju tredje invändigt och ett snabbt avslut och det gick inte att ta någonting där så jag var nöjd med honom, säger Svante Båth.
1 Rocky Race har svarat för flera bra prestationer på slutet. Senast hängde han med positivt som trea från rygg ledaren i Gulddivisionen och med fritt utmanar han om segern. 3 Belgrado har varit borta några månader och gör nu första starten i regi Svante Båth. Från det här läget är det bra chans till spets/rygg ledaren.
– Vi har tränat på ett tag men vi får se och lära lite. Det är ett lite oskrivet blad men springa kan han, säger Svante Båth.

2 Google Håleryd (V64-5) gick i dödens sista varvet på V75 senast och var slagen 300 kvar, men normalt sett gör han nästan aldrig ett dåligt lopp. Nu är motståndet ett annat, läget bra och distansen passande. På papperet är det en bra chans, men med tanke på att han tappade mycket till slut senast, garderar vi med ett par stycken.
1 Bicc’s Hotshot är inte helt att lita på men har härdats på V75 och har bra kapacitet och läge. Han var fin vid spetssegern näst senast och har vunnit över distansen.
– 11 Linus Ru är bra för dagen och gick riktigt bra senast. Han har väl bäst chans av mina, säger Lars Wikström om vårt distansgynnade tredje streck.

V64-systemet:

Avd1: 1,3,4 (8-2)

Avc2: 7 Höstbo Fredrik (10-8)

Avd3: 1,6,11 (7-8)

Avd4: 3,10,13 (12-2)

Avd5: 1,2,11 (6-9)

Avd6: 3,4,5,6,7,9,11,12 (1-10)

 

648 rader/kronor