V64-tips till Bollnäs torsdag


V64-tips till Bollnäs torsdag

Spikarna

Fjolårets vinnare av Sundsvall Open Trot och tvåan i Åby Stora Pris, 5 Quid Pro Quo, (V64-1) är tillbaka på tävlingsbanan. Han ska förstås inte vara på topp redan nu men vi såg honom i ett provlopp nyligen och han såg smällfin ut i en snabb avslutning. Här möter han ett mycket lämpligt sällskap och blir normalt mycket svårstoppad. Mycket talar för spets och slut. I årsdebuten ifjol spetsade han mot Traveling Man i en tuff öppning men fick sedan ge sig med knapp marginal i en 1.09-avslutning.

– Han har gått ett rundbanejobb inför årsdebuten och gick då 15,5/1600 med runt 11 sista 500. Vi var jättenöjda med honom och allt ser bra ut. Det är förstås ingen toppform men jag är i alla fall väldigt nöjd med hur vintern varit för hans del. Om vi siktar på Elitloppet? Vi ska ha ägarmöte i april så får vi se, men planen är i alla fall att han ska starta i Seinäjoki i början av maj. Det vore fegt att inte tro på bra chans men det kan ju hända att han får svar. Han går med skor, säger Svante Båth.

 Vår nya kallblodskung 7 Månprinsen A.M. (V64-5) aviserar årsdebut och det ser vi som ett givet vårtecken. Han vann nio av tolv starter ifjol och några av segerloppen var av det hårresande slaget med enorma avslutningar. ”Prinsen” är allround så lång distans är inte alls någon nackdel. Fjolårets årsdebut slutade med en nolla men då fick han aldrig fritt från fjärde invändigt. Nu lär han inte bli fast och vi räknar kallt med att Gunnar Melander skött vinterträningen av sin ögonsten.

– Han har haft en bra vinter och har nu tränat på tufft efter jul. Precis som inför årsdebuten ifjol så har han inte gått några banjobb. Han var fin då men blev ju fast med krafter kvar och vann i V75 loppet efter. Han har varit lite rund om magen men det har gått av sig lite nu och det är inget som oroar. Klart att han kan vara lite seg så här i första starten men över lång distans går det väl inte så väldigt fort så jag tror att det ska gå bra. Alla lopp ska köras men jag tror alltid på chans med ”Prinsen”. Vi tar ett lopp i taget men målet är att han ska få tre-fyra autostartlopp innan Elitkampen, säger Gunnar Melander.

 

V64-tips till Bollnäs torsdag

Skrällbudet


9 Miss Crazy Fresh
(V64-3) var kraftigt förbättrad på barfotabalans i den senaste starten. Attackerade från fjärde utvändigt 750 kvar och utmanade Lotus Khan rejält över upploppet. Ett tag såg hon ut att koppla greppet med blev sedan utkontrad. Tävlar hon åter barfota runt om kan hon kanske överraska.

 

För utförlig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.

Systemet

V64-1. 5 Quid Pro Quo (4-8)
V64-2. 2,4,5,6,7 (3-1)
V64-3. 1,2,3,4,6,8,9,10 (11-5)
V64-4. 5,6,7,9,10 (4-1)
V64-5. 7 Månprinsen A.M. (2-6)
V64-6. 1,2,6 (3-4)

Systemet är på 600 rader/kr