V64-tips Östersund 10 april


V64-tips Östersund 10 april

Spiken:

2 Lily Viking (V64-6) tog över ledningen efter 600 senast och gick sedan undan enkelt till slut. Det var ett fint intryck och med bara två hästar på startvolten lär hon sitta tidigt i ledningen. Tränaren är inne på att hon kan gå en 27-tid och gör hon det blir hon sannerligen svårslagen.
– Hon har vunnit två raka på jättebra sätt utan att vara trött i mål. Hon trivs bäst i ledningen och jag tror hon kan gå en 1.27-tid. Min sambo Lisa kör henne mestadels i jobben och känner henne väl. Jag tror att hon kan leda väldigt länge men min uppsittning 1 Fuxsy är heller inte borta. Hon är bäst med rygglopp och skulle det stämma är hon nog inte så mycket sämre än Lily, säger Peter Grundmann.

V64-tips Östersund 10 april

Sparloppen:

2 Te Freddo Knick (V64-3) har inte fått till det i de två senaste starterna och har pausat lite inför det här. Han har annars bra kapacitet för klassen och vann bland annat på 12,4/1640 auto i december. Från ett bra läge bör han sitta tidigt i ledningen och skulle han tävla på topp så blir han svårslagen. Men med tanke på de senaste insatserna väljer vi att gardera med två motbud.
– Det blev tufft senast och det är inte mycket att säga om. Han är behandlad efter det men känns fin i jobben och har tränat 1.19 full väg. Han är väl inte så jätteexplosiv första stegen men kan nog komma till täten ändå. Jag tror han har form för att vinna direkt. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Jimmy Jonsson.
13 Leif är även han fartfylld för klassen men startar från ett jobbigt utgångsläge. Han kan dock gå väldigt fort över en långsida vilket han visade vid V75-segern för tre starter sedan. Skulle han ha lite tur med löponingen så utmanar han vår tipsetta.
– Han kvävde sig senast, därav den bleka insatsen. Han fick pusta lite efter det och nu har vi testat ny utrustning i ett 16-jobb som gör att han inte ska kväva sig. Han kändes bra i det och jag tror han kommer att göra ett bra lopp men läget är ju lite byngligt. Eventuellt blir det barfota fram, säger Svante Båth.
11 Västerbo Carrera har galopperat i de två senaste men har bra styrka och det kan bli ett offensivt upplägg.

8 Maya Gold (V64-4) har som många Ready Cash-avkommor haft lite svårt att hålla sig i trav i början av karriären men hon visade mycket bra kapacitet några gånger under fjolåret. Vid en av segrarna avslutade hon 11 sista 700 till lätt seger från andra utvändigt. Hon kan öppna ganska bra och trots spår åtta bakom bilen har hon ju förhållandevis ganska mycket pengar på sig jämfört med de andra ekipagen från framspår. Sköter hon sig kan det bli tidig spets och då blir hon svårslagen men hon är så pass rejäl att hon har bra chans oavsett position bara hon går felfritt.
– Hon har skött vinterträningen bra och jag har som snabbast kört 18,5/2600 med henne på fint sätt. Jag hoppas och tror att hon ska få en fin säsong. Många Ready Cash-avkommor kan vara lite besvärliga men det här tycker jag är rätt sort. Läget är förstås inte bra och hon är inte hyperkvick från start men jag får prova det som går. Det är väl risk att det blir en tung resa men jag tycker ändå hon ska räknas, säger Per Linderoth.
5 Geisha Brodda avslutade strax under 11 sista 800 från fjärde utvändigt i årsdebuten och är knappast sämre med loppet i kroppen.

Systemförslag:

V64-1: 3,4,5,6,8,9 (2-7)
V64-2: 2,8,9,11 (7-6)
V64-3: 3,11,13 (7-8)
V64-4: 5,8 (10-9)
V64-5: 1,2,3,7 (9-4)
V64-6: 2 Lily Viking (11-4)

 

576 rader/kronor

 

Fullständig rank, mer tipssnack och intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.