V64-tips till Umåker 22 oktober


V64-tips till Umåker 22 oktober

Spikarna

10 Amazon Am (V64-1) hade vi garderat i tidningen men sedan Lord Rocket nu blivit struken tycker inte att det finns så mycket kvar att slå och det troliga är att Janne Norberg tar ett tidigt initiativ och kör fram utanpå ledaren. Kommer han i tid kanske han får överta men Amazon Am, som spurtade vasst i Sto-SM senast, blir svårslagen oavsett löpningsförlopp.

6 Pave Loma (V64-2) vann lätt efter en fin resa i rygg på ledaren i sitt förra Sverige-besök och såg fin ut. Hon startade sedan så sent som i lördags och tog då sin tredje raka seger. Mötte då hingstar och hamnade utvändigt om ledande Solör Stegg efter 600 meter. Det är väl tveksamt om hon slagit honom om denne inte galopperat i början av upploppet. Sedan galopperade även Krusse under attack 100 kvar. Segern blev då ganska enkel men det kanske inte var samma tryck i henne som gången före. Å andra sidan mötte hon hingstar och fick en för henne ganska otacksam resa. Nu är det enbart ston med och från dubbla tillägg kan Ulf Eriksson söka rygglopp alternativ ta ett tidigt initiativ och köra till spets. 3 Katla Kiro vann på bra tid senast men vi tror inte hon har samma fart och hårdhet som vår spik.

V64-6 är ett finallopp där samtliga försöksvinnare imponerade så smått i torsdags. Vi väljer att singelstrecka 1 Global Racecourse som det ser ut att finnas mycket utveckling i. Han gynnades visserligen av tuff körning i täten i försöket men han avgjorde på ett tilltalande sätt efter en vid slutsväng. Han är snabb ut och blir inte lätt att besegra från ledningen.
De körde i omgångar i täten senast och det såg kanske lite bättre ut än det var. Han stannade till lite i sin ensamhet sista biten men var inte tom i mål. Vi testade rycktussar på honom i måndagsjobbet, det fungerade bra och han kommer att tävla med det för första gången nu. Han borde ha gått framåt med loppet och med enkel volt så borde det bli lättare att ta ledningen. Det blir nog helstängt huvudlag, skor och vanlig vagn som senast, säger Jimmy H Andersson.

V64-tips till Umåker 22 oktober

Intervjun

V64-3 är ett lärlingslopp för ston av lite skrällkaraktär. 3 Just Happy gör intressant debut i ny regi och måste passas tidigt från ett perfekt läge och med en vass kusk. Hon vann fem lopp för sin tidigare tränare Peter Untersteiner och även om det är ett starkt facit så kanske det är något smickrande då hon fått bestämma i ledningen i några av dem. Men hon provades i kval till StoChampionatet (tidig galopp) och var där spelad till 67 för tio mot bl.a. Maya Gold.
Vi har haft henne några veckor och hon har gått ett lättare banjobb för att vi skulle känna på henne. Hon har sedan gått vanliga intervaller och allt känns bara bra. Tycker det är svårt att sätta in henne så här i första starten men det är klart att man hoppas att hon ska räcka en bit, säger Anna Näslund.

Systemet:

V64-1: 10 Amazon Am (5-1)
V64-2: 6 Pave Loma (3-9)
V64-3: 2,3,5,6,7,8,9 (1-4)
V64-4: 2,3,4,7,8,11,12,13 (10-9)
V64-5: 2,4,5,6,12 (10-7)
V64-6: 1 Global Racecourse (6-13)

320 rader/kr x 2 = 640 kr. (deltar enbart i sexrättspotten.