V64-tips Boden 29 oktober


V64-tips Boden 29 oktober

Spiken:

2 Steel Anemone (V64-4)har inte startat i Sverige, men har visat fina fartresurser i Finland och vi tror en hel del på henne. Hon var knappt slagen på topptid i augusti och har sedan gjort två mycket bra lopp vid segrarna. Senast galopperade hon på upploppet i V75-finalen och hade troligen vunnit felfri. 

V64-tips Boden 29 oktober

Låsen:

6 Beach Fighter (V64-1) tog första årssegern i april från ledningen och från springspåret är förutsättningarna fina för att det ska bli spets. Hästen visade vid andra årssegern att han inte är beroende av ledningen då han gjorde grovjobbet utvändigt om ledaren och han ska räknas även om det inte skulle bli ledningen.
15 Victory Streamline mötte hästar som Daley Lovin, Digital Collection och Global Revenge i juli och hästen är van vid betydligt tuffare gäng. Nu har han haft en paus, men tränaren låter nöjd med hur hästen tränar och vi streckar tidigt.
– Han hade halsinfektion efter Skellefteå och var lite halt för första gången efter att ha tjänat en halv miljon kronor och han fick en månads paus och var behandlad. Han har gått ett banjobb där han joggade 17/1600 meter. Han är inte borta, men jag kommer inte att dåna fram utvändigt ledaren. Det blir skor och helstängt huvudlag, säger Hanna Olofsson.
14 Tamali Winner vann med Sandra Eriksson näst senast och räknas med en fin resa.
– Hon var sjuk på Umåker. Jag var nöjd med henne vid segern, men senast var hon tam. Jag har lagt om träningen och hon har gått intervaller i skogen och ett sulkyjobb på banan där hon var obrukad på 1.21/1600 meter. Det blir barfota fram, säger Jesper R Nilsson.

2 Andover Streamline (V64-3) har ett bra utgångsläge och är ett givet bud direkt trots uppehåll. Han mötte Tobin Kronos och Robin Roof senast och motståndet är mer överkomligt här.
– Han kändes rapp senast, men hade ingenting att ge. Jag har haft förkylningar på hästarna under sensommaren och han hade höga vita blodkroppar efter Umåker. Han var kastrerad efter Eskilstuna och har känts bra och har gått 17/1600 meter. Han är bäst i ryggar, men den enda jag vill släppa till är M.T.Kitty, säger Hanna Olofsson.
9 M.T.Kitty ser vi som motbudet. Hon gjorde det bra utvändigt ledaren senast och såg länge ut att gå mot segern när hon övertog ledningen dryga halvvarvet kvar, men fick ge sig sista biten.
– Hon väntade på de andra när hon blev ensam senast och var inte trött. Det var fyra veckor mellan starterna till Umåker och hon kan vara bättre nu med loppet i kroppen, säger Ossi Nurmonen.

Systemförslag:

Avd1: 6,14,15 (3-9)
Avd2: 3,4,5,8,9,10 (6-2)
Avd3: 2,9 (4-6)
Avd4: 2 Steel Anemone (15-4)
Avd5: 7,8,10,11 (3-1)
Avd6: 3,8,11,12 (5-9)

 

576 rader/kronor

För fler intervjuer och fullständig ranking, köp veckans nummer av V75 Guiden.

 

Av: Torbjörn Sundberg