V64-tips Färjestad 16 november


V64-tips Färjestad 16 november

Spiken

9 Beppen Palema (V64-2) höll riktigt starkt utvändigt om ledaren i sin senast start. Han utmanade upploppet ner utan att kunna koppla greppet men gick bra över linjen och visade fina 12,2 sista varvet. Här går han ut emot ett lämpligt motstånd och fungerar han lika fint som senast bör det vara en bra chans.

 

V64-tips Färjestad 16 november

Låset

V64-3 är ett treåringslopp med relativt orutinerade hästar och det ser ganska öppet ut. Jag väljer att chansa lite och låser loppet på två markeringar. 2 Fairyman är snabb ut och har bra spetschans. Han kommer att tävla med urryckare för första gången och eventuellt också barfota runt om. Kan leda hela vägen men 3 Zolana avslutade positivt via 13 sista 400 och 14,4/1000 från svårt läge senast och är ett givet segerbud.

 

 

 

V64-tips Färjestad 16 november

Rysaren

4 Joyful Lad (V64-4) har gjort det bra i de två senaste starterna och fick inte rikitigt chansen senast. Gången före var han ganska nära 2 Ed Force i mål och en rysare kan det vara till mycket låga 1% på insatsfördelningen.

 

 

V64-tips Färjestad 16 november

Intervjuer

Magnus Jakobsson har flera fina möjligheter under kvällen och han säger så här om sina chanser:

4 On Hold (V64-1) har jag kört ett par jobb med och han har varit bra i dem utan att visa någon toppform. Kort distans är kanske inte hans bästa men vi startar här för att få lite fart i benen på honom och sedan är det ju hemmaplan också. Han går ju hela vägen in i mål men den här gången är han nog bara en av flera så vi får se hur långt det räcker. Han går som vanligt med helstängt huvudlag och skor runt om.

9 Beppen Palema (V64-2) gjorde sitt bästa lopp någonsin när han gick i dödens senast, ja, lite över förväntan faktiskt. Han kändes fin även gången före när han satt fast med sparade krafter. I träningen känns han jättefin och han har jobbats hela tiden. Jag tror att han gör ett bra lopp igen och jag räknar med att vi är med i matchen. Han har hovar för att tävla barfota på nytt.

8 Gene Kelly Am (V64-3) har gjort två bra lopp efter att han blivit valack men han låg på lite för hårt senast. Han har haft halvstängt huvudlag två senaste men går med öppet huvudlag nu för att han ska hålla sig lugn. Jag tror inte att det går att ladda med honom från åttonde utan vi försöker bara komma iväg. Det driver bra för honom och jag tror han kan bli bra nästa år men från det här läget behöver vi hårt tempo. Han är inte jättespeedig utan mera lite åt det entaktade hållet, säger Magnus Jakobsson.

Marcus Hultman har flyttat fram sina positioner och har sitt hittills bästa år med över miljonen inkört för första gången. Han har två till start ikväll och det låter småintressant på båda.

2 Fairyman (V64-3) kan vara lite egensinning men han har lätt för sig och det är fin kapacitet i honom. Han har passande förutsättningar och har varit väldigt snabb bakom bilen. Senast blev han lite för het med stängt huvudlag men han får ändå gå med det igen eftersom det är kortare distans nu. Dessutom blir det urryckare för första gången och eventuellt också barfota runt om ifall banan är jättefin. Från det här fina läget får han helt enkelt bara springa på.

4 Alcyone Love (V64-6) gick senast och fullföljde bra, det fanns inget direkt sparat men hon sprang så fort hon kunde och hon är ju inte tvärspeedig. Näst senast var hon kanonfin och jag tycker att det ser ut som att hon går ner lite i klass nu. Jag tycker att det borde vara en bra chans att vi kan vara bland de två-tre första. Hon är ingen raket från start och gynnas av högt tempo. Det blir skor runt om nu och det tror jag är ett plus gentemot senast eftersom hon blev lite ”kort i tån” då och det var inte optimalt, säger Marcus Hultman.

Systemet

V64-1. 1,2,4,5,6 (3-8)
V64-2. 9 Beppen Palema (11-10)
V64-3. 2,3 (8-9)
V64-4. 2,3,4,11 (1-5)
V64-5. 1,2,8 (7-6)
V64-6. 1,3,4,9 (6-2)

5 x 1 x 2 x 4 x 3 x 4 = 480 rader/kr