V64-tips Gävle 7 januari


V64-tips Gävle 7 januari

Spiken:

4 Jeepster (V64-3) är mycket startsnabb och har tagit sex av sina åtta segrar från ledningen. Hon tävlade i Frankrike under våren men har nu fått tre lopp i Sverige efter uppehåll och formen blir allt bättre. Hon mötte tuffa hästar i två lopp innan hon var ute i ett lite enklare sällskap senast. Hon fick öppna 10 första 500 men gick undan och vann på bra sätt från ledningen. Här står hon bra inne i loppet och har en passande uppgift för att leda hela vägen igen.
Det ser jättebra ut och vi hoppas på en repris från senast. Hon gick jobb i söndags och kändes hur bra som helst. Hon gick med sommarskor senast men nu blir det brodd fast det är inget problem, säger Monica Janisels.

V64-tips Gävle 7 januari

Sparloppen:

V64-2: 2 Sahbra Ås gjorde debut i ny regi senast och vann enkelt från ledningen. Mattias Djuse satt bara och bevakade hästen i rygg ledaren och vann med krafter kvar. Nu är det tuffare emot men det var bra intryck senast och motbuden har sämre startspår.
Han var inte så hårt vässad inför senast och han kändes bra. Nu har det inte funnits några passande lopp så det blir långt mellan starterna men han ska inte vara sämre än senast i alla fall. Han kan öppna bra och det blir inga ändringar, säger Mattias Djuse.
11 Fourteenosix har gjort tre starter efter uppehåll och var knappt slagen från ledningen näst senast. Hon galopperade från start senast men gick bra när hon hittade fritt över upploppet och står på tur för att vinna.
9 Banthechocolate har tagit sina två segrar från ledningen och missgynnas av bakspår. Hon avslutade bra från femte utvändigt näst senast och räknas tidigt trots läget.
Hon har gått bra varje gång och känns bra i träningen. Spåret är ett minus eftersom hon är snabb ut men jag tycker att hon ska räknas med segerchans. Det blir inga ändringar, säger Anne Raatikainen i stall Salmela.

V64-4: Ett kallblodslopp där vi streckar två hästar. Det är normalt bra segerchans för 4 Grude Eld som var bra som tvåa bakom ledande W.A.Mozart för tre starter sedan. Han kördes fram och övertog ledningen varvet kvar vid segern näst senast och höll undan knappt men senast var han sämre och stumnade över upploppet. Han har bra läge och kort distans är ingen nackdel. Han blir säkert stor favorit igen men det är inte säkert att han bjuder till hela vägen och vi garderar.
9 Ulsrud Troll tog två segrar över kort distans i Norge i november och var bra som tvåa utvändigt ledaren senast. Vi tror att han har bra chans om favoriten sviker.

Systemet:

V64-1: 2,4,6,7,11 (9-1)
V64-2: 2,9,11 (8-1)
V64-3: 4 Jeepster (6-5)
V64-4: 4,9 (12-3)
V64-5: 5,6,12,14 (7-9)
V64-6: 1,3,5,7,9,12 (10-6)

720 rader/kronor

För fullständig ranking, flera analyser och intervjuer se veckans nummer av V75 Guiden.