V64-tips Halmstad 25 januari


Bästa spiken:

I en lurig omgång ser jag 4 New Star P.H. (V64-4) som bästa spiken. Han har utvecklats i de senaste starterna och höll starkt som trea näst senast efter att ha fått press i ledningen. Vann det loppet gjorde 2 Havbergs Viking men det var New Star P.H. som stod för loppets bästa insats. Kim Eriksson upp är ett plus gentemot de två senaste starterna och jag tror att han tidigt sitter i ledningen. I ett litet fält utan några riktigt bra hästar bör han också få bestämma och jag tror han har en bra chans att hålla hela vägen.

Chansspiken:

10 You Know Me (V64-6) blir min kompletterande spik. Hon kom igenom bra från bakspår till ledningen senast och såg ut att gå mot segern men fick se sig slagen av hästen i rygg. Insatsen var dock bra och de två var klart före övriga. Nu möter hon ett ganska beskedligt gäng och jag tror att hon spurtar ner dessa bara hon får lite hjälp på vägen. Kul spik till 28%.

Sparloppet:

Fyra hästar kanske inte är något ”riktigt” sparlopp men jag tycker att fyra hästar i V64-5 är väldigt starkt och skulle bli förvånad om det gick utanför dessa. 7 Hank von Håleryd har de flesta sett i V75 i de senaste starterna och han visade 13,5/1900 efter galoppen senast, trots snöstormen på Åby. Lever han upp till den nivå han visat i de två senaste starterna så vinner han nog från dödens men det brukar ligga en sämre prestation på lut efter två så starka insatser efter galopp. 6 X.Factor spurtade starkt efter positionstrul näst senast och är bra när han fungerar. Det känns aktuellt när de sätter upp Johan Untersteiner och han är ett tidigt bud. 5 The True F. är startsnabb och min spetsfavorit. En position som är extra gynnsam på Halmstad. Sista strecket till 3 Global Runaway som blev fast med lite sparat senast och nog hade vunnit med lucka. Hon är under utveckling och bör få en fin resa i andraspår, med tempo på loppet så kan hon spurta ner många.

Dragen:

10 Optimistic Face (V64-2) är nog ingen sämre häst än 4 Camilla Sisu som blivit löjligt stor favorit. Nuvarande 3% på Optimistic Face är mycket tilltalande.

6 X.Factor (V64-5) som ni kan läsa om under ”sparloppet” är väldigt intressant till nuvarande 13%.

V64-systemet:
Avd1: 1,2,6,9,10 (5-7)
Avd2: 1,4,5,6,10 (8-2)
Avd3: 2,3,5,6 (1-4)
Avd4: 4 New Star P.H. (1-7)
Avd5: 3,5,6,7 (4-1)
Avd6: 10 You Know Me (6-5)

400 rader/kronor