V64-tips Åby 28 januari


V64-tips Åby 28 januari

Spikarna

4 Bula Bula Am (V64-3) är mycket stark dam som blir svårslagen felfri och vi väljer att singelstrecka. Senast blev hon lite tempotorsk och galopperade i platsstriden mitt på upploppet. Gången före höll hon starkt utvändigt om ledaren men kunde den gången inte stå emot Jetset. I starterna dessförinnan har hon varit mycket bra vid segrarna. Här hon passande förutsättningar och det känns som det blir tidigt avancemang. Det mesta talar för att hon sitter i ledningen i ett ganska tidigt skede och då blir hon inte heller lätt att rå på.

– Hon är stark och rejäl och utvecklas också hela tiden, hon har också blivit stabilare. Hon gör bra lopp varje gång men senaste loppet är bara att glömma då hon blev tempotorsk. Det här ser passande ut med långt distans och hon har också ett bra läge. Det har visat sig att i den klass hon befinner sig i är hon med i striden bara hon går felfritt. Det är inte aktuellt med några ändringar, säger Peter Sjöberg i Marcus Lindgrens stall.

10 Che Guevara (V64-4) har gjort två starter för Flemming Jensen och han var mycket bra vid segern senast. Han fick då anfallsorder från fjärde utvändigt ut på sista långsidan och segergreppet var kopplat redan vid upploppsdags. Han tågade sedan undan tilll en mycket enkel seger. Nu har han ett vass kusk i Mads H Nielsen och att han har dragit bakspår spelar mindre roll. Är han lika fin som vid segern senast blir han svår att stå emot över upploppet och vi väljer att att spika.

– Han har svarat för två positiva insatser och var bra vid segern senast. Han känns fortsatt fin och jag tror på en liknande prestation som senast. Han är ingen lättkörd häst men vi har en duktigkusk och läget med bakspår är nog bara en fördel. Jag tycker han ska kunna vara med bland de tre-fyra främsta, säger Flemming Jensen.

Låset

4 West Wing (V64-1) jagar här sin femte raka seger och förutsättningarna ser också mycket passande ut. Senast var han ute i ett silverförsök då det kördes en extra V75-omgång i Halmstad och han vann då mycket säkert efter att ha kört sig till ledningen efter ett halvvarv. Visserligen fick han bestämma men han såg fin ut där han avslutade sista 700 efter 10,5. Nu har han pausat en månad och det här loppet är nog en lämplig genomkörare till V75-finalen om drygt 14 dagar. Det mesta talar för att Johan Untersteiner kör sig tidigt till ledningen och sedan får styra och ställa lite som han vill och normalt blir West Wing mycket svårslagen. Vi väljer dock att dubbla systemet med 1 Bailey Sweet Grim som kan få loppet i rygg på West Wing. Hon galopperade i sista sväng senast på V75 men hade långt fram i det läget. Gången före avsluta hon bra via open stretch bakom Pelikan Trio och hon kan som sagt få loppet här.

– Hon kan ha lite bekymmer genom svängarna när hon går med skor och slår sig på knäna, så var det senast och det blev galopp i sista sväng. Hon känns annars fin i träningen och håller fin form. Att det är lång distans är ingen nackdel och skulle det bli krävande bana har hon inte några problem med det. Jag kommer nu att ändra lite på framskorna så hon kommer att löpa mer fritt. Det var få hästar med här och hon ska kunna vara med i striden, säger Flemming Jensen.

Fullständig rank men analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.

Systemet

V64-1: 1,4 (5-2)
V64-2: 2,4,7,8,9,12 (10-1)
V64-3: 4 Bula Bula Am (6-3)
V64-4: 10 Che Guevara (5-9)
V64-5: 2,5,6,9,10 (8-3)
V64-6: 1,2,3,4,5,8,9,12 (7-6)

480 rader/kronor