V64-tips Färjestad 1 februari


V64-tips Färjestad 1 februari

Spikarna:

6 Reiug (V64-2) är ett bra kallblod som var riktigt fin vid segern för fyra starter sedan när han avslutade 22,3 sista 1000. Senast fick han aldrig riktigt travet att stämma och galoppen kom också väntat när han skulle försöka attackera in på slutrundan. Därför är det en liten chansning att spika honom men jag räknar med att han är uppkollad efter det och rent fartmässigt borde han ha en mycket bra chans här. 8 Lome Hero som startade i samma lopp står 20 meter bakom den här gången men var ändå spelad till 73ggr mot Reiugs 15ggr senast, vilket säger en del. Som jag ser är det 2 Ulstrud Troll att slå för Reiug men får han bara travet att stämma så borde han visa sig starkast.

5 Boys Going In (V64-3) har inte blivit den stjärna många trodde som treåring men det lät på Johan Untersteiner under fjolåret som att han förhoppningar om att han ska kunna ta ett till kliv i utvecklingen under 2016. Motståndet är mycket lämpligt och det här loppet ska en häst som Boys Going In bara vinna. Han blir väldigt stor favorit men det är befogat och det är bara att hamra in spiken. Spets och slut!

V64-tips Färjestad 1 februari

Låset:

V64-6 är ett lågklassigt lopp och har man en stor plånbok kan det vara läge att strecka många. Jag chansar lite och låser på 1 Mr Fairbanks och 12 Walkyria Race. Den förstnämnde var klart positiv i sin comeback efter uppehåll senast och bör inte vara sämre med loppet i kroppen. Han visade startsnabbhet och bör ha en skaplig spetschans från spår ett. Gör han om prestationen senast är han med på målfotot. Walkyria Race kan sitta bra till direkt från springspår då Magnus Jakobsson är en duktig startkusk och får hon smyga med och spara speeden till 400-500 kvar så kan hon bli jobbig att stå emot. 

Dragen:

3 Doutje (V64-1) var duktig i debuten för Torbjörn Simberg för tre starter sedan men har varit sämre efteråt. Nu kan hon få chansen att gå i ledningen och om det är humöret som har svikit i de senaste starterna så kan det vara en klar fördel. Fartmässigt duger hon långt och hon kan leda runt om.

7 Twilight Eyes (V64-5) har ingen rolig rad men är en bra häst i grunden. Hon trivs över kort distans och skulle hon fungera så är hon bra för klassen. Färjestad är en bana där man har klar fördel av att vara med där framme och hon är startsnabb och bör ha bra spetschans vid laddning. Givet streck!

Systemförslag:
Avd1: 3,5,7,8 (6-1)
Avd2: 6 Reiiug (2-3)
Avd3: 5 Boys Going In (3-4)
Avd4: Alla elva hästar (7-4)
Avd5: 7,8,9,10,11 (3-4)
Avd6: 1,12 (2-13)

440 rader/kronor.

V6 – enbart i sexrättspotten