V64-tips Mantorp 7 februari


Singelstrecket

3 Ladyofthelake (V64-5) svarade för flera starka insatser i höstas utan att få vinna. För tre starter sedan galopperade hon kort före mål med grepp, då mötte hon hårdare motstånd än vad hon gör nu och fick dessutom ett ganska tungt lopp. Näst senast var hon lite blek men senast, efter en kortare paus, var hon åter mycket bra. Visserligen var motståndet klent men sättet hon avgjorde på var tilltalande. Hon lär knappast vara sämre med loppet i kroppen och läget är passande. Det ser dessutom ut att bli körning om ledningen och det gynnar Ladyofthelake som har sin bästa bit till slut.

V64-tips Mantorp 7 februari

Sparlopp

Det är läge att gå kort i de två inledande avdelningarna. 2 Sweet’n Sour Akema är nog bästa hästen i V64-1 men det har inte varit rätta ”studset” i steget på sistone och har är klart bäst barfota. Ändå är han ett givet streck från ett perfekt läge. 4 Quantum Outlook övertygade vid segern senast och den som har bäst form. En motiverad favorit men ingen given vinnare då det finns risk att han får göra grovjobbet. Ständige outsidern 5 Flash Oak är riktigt bra för klassen de dagar som han fungerar fullt ut. Upphämtningen efter galopp via 13/1200 i V75 för tre starter sedan var stark men senast fungerade han inte alls. Han gillar den korta distansen och blir farlig om han vaknat på rätt sida.

Ingen högre klass på V64-2 och tre streck bör räcka långt. 10 Donato E. har inlett lovande och är bästa hästen men formen är lite svårbedömd då han inte startat på länge. Har vässats i banjobb (se länken) inför comebacken och gått 1.17 full väg. Ulf Stenströmer har hittat en lämplig uppgift åt sin femåring som knappast behöver vara på topp för att vinna. 13 Roly Poly galopperade kort efter start och såg sedan inte som bäst ut i V75 senast. Underlaget var knepigt den dagen och den starten är det nog bara att glömma. Hon har visat bra kunnande för klassen innan det även om hon gav sig lite enkelt från ledningen näst senast. Från springspår på tillägg kan hon sitta före favoriten och då är mycket vunnet. 3 Ray of Moon är bäst på startfållan men inte helt att lita på. Upphämtningen via 15,5/1900 efter galopp näst senast var bra och skulle Oskar Svanberg hitta till ledningen blir sexåringen farlig.

Streckvärda


5 Dollar Access
(V64-3) var blek senast men riktigt rejäl vid segern näst senast. Är snabb ut vid full laddning och i somras tog han enkelt en längd på Dante Boko från ett liknande läge. Dollar Access borde sitta tidigt i ledningen och skulle de bästa hästarna på bakspår ”glömma bort honom” kan det absolut hålla hela vägen.

13 Nocturnal (V64-4) har inte vunnit på länge men har smygform och är värd att passa. Sköt till bra efter sen lucka i en ganska snabb avslutning näst senast och fick inte chansen senast då han blev dragen bakåt i sista sväng i ett tufft V75-lopp senast. Springspår på tillägg känns intressant och i ett öppet lopp är han ett måste på kupongen.

Systemförslag

V64-1: 2,4,5 (3-9)
V64-2: 3,10,13 (9-6)
V64-3: 2,5,10,11 (4-9)
V64-4: 4,7,8,11,13 (6-5)
V64-5: 3 Ladyofthelake (1-7)
V64-6: 1,2,4,6 (8-11)

720 rader/kr – endast V6