V64-tips Eskilstuna 9 februari


Bästa spiken

1 R.K.King (V64-4) debuterade på ett mersmakande sätt för duktige amatören Samuel Rehn senast. Fyraåringen tog enkelt hand om ledningen och trots att han fick ganska tuff press så var han i en klass för sig och vann överlägset utan att se bottnad ut. Näst senast kom han inte alls iväg från innerspår, men då tävlade han med ett öppet huvudlag. Senast var det betydligt bättre tryck från start med ett helstängt huvudlag och en annan vagn. Med genomköraren senast lär han knappast vara sämre nu och med värsta spetshotet utvändigt sida vid sida så är det en mycket bra spets- och vinstchans. En motiverad storfavorit och tveklöst omgångens bästa spikförslag.

V64-tips Eskilstuna 9 februari

Chansspiken

Tre hästar höjer sig i det avslutande stayerloppet men jag väljer att ta ställning för fine 2 Västerbo RealHigh. Senast, i V75 på Axevalla, blev han tempotorsk ett knepigt underlag och att det blev lite stumt till slut är inte mycket att säga om. Femåringen övertygade stort vid segern i comebacken näst senast. Då var han med i en 11-öppning innan man släppte till Darius Boko. Halvvarvet kvar klev Västerbo RealHigh ut utvändigt ledaren och sättet som han avgjorde på var tilltalande. Han har öppnat stabilt och bra från spår två tidigare och med två lopp i kroppen borde det vara läge att prova i ledningen ikväll.

Sparloppet

Tre streck bör räcka långt i femte avdelningen. 8 Global Newsletter har härlig vinterform och kommer med två raka spetssegrar. Tuffare läge nu men då värsta motbuden har bakspår borde det ändå bli tidig ledning. Kostar det inte allt för mycket kraft att nå dit så är det bra chans till tredje raka segern. 10 Tokio Hotell Hall är nog bästa hästen men efter V75-segern i somras har han inte riktigt levererat. Nu har han två lopp i kroppen, formen är bättre än raden och Ulf Stenströmers hästar är kraftigt på gång efter en svacka. Näst senast avslutade Tokio Hotell Hall 12,8 sista 800 från femte utvändigt utan att göra något större väsen av sig. Senast satte man på honom ett norskt huvudlag och då var det lite bättre tryck i honom. Skulle han löpa upp till sitt kunnande så dyker han garanterat upp i striden. 11 Melker var chanslös att utmana Global Newsletter näst senast men fick då en tung väg fram utvändigt denne. Senast avslutade han 1.14 sista varvet från sjunde utvändigt i V75. Han har sin bästa bit till slut och gynnas ifall det blir hårt tempo.

Skrällbud

9 Gladiator Gull (V64-1) har varit ”nästagångare” i ett halvår och finns det någon rättvisa så borde han få vinna inom kort. För tre starter sedan hade han ett hopplöst läge i V75 och blev dessutom störd. Senast höll han starkt efter ett tungt lopp men fick se knappt mot 3 Focus Håleryd som liftat med i rygg. Skulle Gladiator Gull har lite flyt för en gång skull så blir han farlig och drygt tre procent på insatsfördelningen är på tok för lite.

6 Melker Karma (V64-2) är ojämn men var positiv då han spurtvann och slog betydligt tuffare motstånd än detta för tre starter sedan men då blev han diskad för trängning. Gör han om den prestationen dyker han garanterat upp i striden.

9 Ennos Cayenne (V64-2) var överlägsen vid sin senaste seger och avslutade i underkant 1.27 sista 800 i sina två sista starter i höstas. Nu gör hon debut i ny regi och har inte startat på länge och statusen är oviss. Men med tanke på att hon är streckad på drygt fyra procent är hon ändå värd att passa.

15 Roadscanner (V64-4) har visat fart efter galopp vid ett flertal tillfällen. Är väldigt knepig men bra för sin låga klass och skulle han sköta sig kan han överraska.

Systemförslag

V64-1: 3,4,8,9,10 (6-1)
V64-2: 2,3,6,9,13,15 (14-1)
V64-3: 6,7,8,10,11,15 (5-2)
V64-4: 1 R.K.King (8-2)
V64-5: 8,10,11 (3-7)
V64-6: 2 Västerbo RealHigh (4-5)

540 rader/kr – endast V6