V64-tips Åby 11 februari


Bästa spiken:

6 Orrizonte Trio (V64-1) gjorde comeback senast efter längre vila och vann direkt. Det var väldigt tät dimma på Halmstad och man kunde inte se annat än upploppet men han höll i alla fall undan säkert från ledningen före Trust Launcher. Motståndet är inte direkt hårdare i den här starten och förutsättningarna är passande med kort distans och litet fält. Orrizonte Trio är en duktig sprinter och det här ser ut som en bra chans till spets och slut. Spik!
– Han hade startat på under sommaren så han fick ett break under hösten, som många andra av våra hästar. Nu är det läge att smyga igång honom igen och han var duktig igen senast. Man såg inte så mycket i dimman men han var ju först över mål och Ingves var nöjd. Han är enkel att få i form och han har fått lite intervaller här hemma och känns fin. Det ser bra ut här. Han borde väl kunna hitta till ledningen med tanke på sin startsnabbhet och då måste jag vara optimist, säger Admir Zukanovic.

Chansspiken:

3 Duchesse Mac (V64-2) ser ut som en lovande sort. Hon lägger bra med mark under sig och är fartfylld. Tyvärr har hon även varit lite väl ambitiös och inte orkat hela vägen. Veijo ska prova att ändra lite och loppet här är lämpligt. Från spår tre öppnar hon bra och får hon sedan springa i sitt eget tempo i ledningen utan att bli allt för hetsig borde hon ha vettig chans att hålla hela vägen.
– Hon har varit för ambitiös första varvet i samtliga starter för mig och det har varit lite förvånande för i värmningen är hon lugn och harmonisk. Det har ju gjort att hon tappat luften lite till slut. Jag har inte kommit på varför hon är så spänd ännu men det finns en del fart i henne så när vi kommer på det kan det bli ganska bra. Jag kommer prova att sätta på en halsplatta nu och låta henne springa i ledningen den här gången, säger Veijo Heiskanen.

Systemförslag:
Avd1: 6 Orrizonte Trio (4-1)
Avd2: 3 Duchesse Mac (7-4)
Avd3: 1,6,10,12 (3-7)
Avd4: 2,3,5,6,10,12 (9-7)
Avd5: 9,10,13,14,15 (12-7)
Avd6: 1,4,5,9,10 (11-2)

600 rader/kronor

För fullständig ranking och flera analyser se veckans nummer av V75 Guiden.