V64-tips Jägersro 16 februari


V64-tips Jägersro 16 februari

Bästa spiken:

5 Qahar Q.C. (V64-2) har vunnit helt överlägset i de senaste starterna och verkar vara något extra. Stammen Scipion du Goutier på ett sto efter Enjoy Lavec talar om hög kapacitet men ett nervöst psyke och det är väl precis vad han gett sken av hittills. Det verkar som att man är på helt rätt väg och är han i närheten av det han visat på sistone så bara vinner han. Han lär bli omgångens största favorit men han tävlar bara mot sig själv och det känns givet att spika.

V64-tips Jägersro 16 februari

Chansspiken:

1 Money Lloyd (V64-1) har en jätteintressant uppgift idag och när han är så bortglömd måste jag gå rakt ut och spika. Näst senast spetsade han och släppte till Photoboy. Efter att Michelangelo Ås kommit fram utvändigt ledaren blev det hög fart (1.11-1.11) och Photoboy var slagen redan 500 kvar. Det var däremot inte Money Lloyd som gick ut från rygg ledaren och hakade på Michelangelo på bra sätt hela vägen in i mål. Senast fick han aldrig chansen från rygg ledaren men som han såg ut så hade det inte blivit hårt i mål vid lucka. Idag är förutsättningarna optimala med kort distans, innerspår och beskedligt motstånd och jag hoppas verkligen att Niklas kör hela vägen. Med kuskar som Lutfi Kolgjini och Johnny Takter utanför finns det alltid risk att de ”tokkör” för att pressa sig till ledningen och sänker både sin häst och ledaren. Men Money Lloyd är så otroligt kvick första stegen att de aldrig ens borde vara nära att komma förbi och visar då Niklas tydligt att han vill köra i ledningen så hoppas jag att de låter honom göra det. Utan tokkörning måste han ha bra chans att hålla hela vägen med hjälp av ”nedförsbacken” på Jägersros upplopp.

Draget:

11 Rattigan (V64-5) kom från Knud Mönster till Flemming Jensen och gör nu första starten i ny regi. Att han väljer att prova honom i Sverige redan i första starten talar för att han är nöjd med hästen och även om läget inte är det bästa så måste han streckas direkt. Rattigan har tidigare visat att fin styrka och vi blir inte förvånade om han krossar allt trots en jobbig resa.

V64-förslag:
Avd1: 1 Money Lloyd (4-6)
Avd2: 5 Qahar Q.C. (3-1)
Avd3: 1,2,4,6,7,10,11,12 (3-5)
Avd4: 3,9,10 (7-1)
Avd5: 5,10,11 (3-1)
Avd6: 3,4,5,6,7,9,10,11 (8-1)

 

576 rader/kronor

V6 – enbart på sex rätt.