V64-tips Färjestad 29 februari


V64-tips Färjestad 29 februari

Spelvärda spiken:

8 Seek and Destroy (V64-6) ser jag som bästa hästen i loppet och i ett litet fält finns chansen att komma till trots ett tråkigt utgångsläge. Senast fick han göra grovjobbet utvändigt ledaren och plockade ner ledaren men kunde inte stå emot Belimo på speed. Belimo har ju tidigare besegrat en så bra häst som Michelangelo Ås på speed och det var inte så mycket att säga om. Det är flera gasglada kuskar från bra lägen i det här racet och första femhundringen bör kunna gå i hyfsat fart. Det är en månad kvar innan vi får de riktiga ”speedway” banorna och trots att det är risk för fjärde-femte utvändigt på Seek and Destroy tror jag att han kan visa sig starkast och han är mycket intressant till låga 14%. Spik!

V64-tips Färjestad 29 februari

Låsen:

5 Pepe di Jesolo (V64-1) är klar favorit i inledningen och jag är tveksam till om det stora favoritskapet är befogat. Jag var länge i funderingarna om att gå rakt ut och spika 3 The Last Ticket som var jättefin från ledningen senast och det lär återigen bli tidig ledning. Pepe di Jesolo var utan rätta trycket senast men är en riktig ”BG”-häst och han kan vara kraftigt förbättrad. Samtidigt är det inte samma form på Ceka-stallet som för någon månad sedan. Eftersom ”Pepe” lever på sin styrka lär Björn sätta upp bra fart hela vägen och därför streckar jag även 2 Ninepoints Ariel som ett tredje och sista streck. Hon får rygg ledaren här och är vass på speed. Tre streck känns starkt.

Jag har även ett lås i V64-5 där jag tror att 2 Matchmaker As och 9 Stein Daylight gör upp. Kommer den förstnämnda till ledningen så säljer han sig dyrt vilket han visade i V75 senast. Stein Daylight är dock en mycket snabbare häst och Björn upp känns mycket intressant. Det är ett hack ner till övriga hästarna och någon av dessa två bör vinna.

Rysaren:

10 Doutje var klart positiv i första starten för Torbjörn Simberg men var sedan sämre i två starter. Senast var hon dock uppåt igen och hade vunnit med lucka i tid. Nu är det hårdare emot men det finns lite i den här hästen och som väldigt lågt streckad vill jag inte plocka bort henne.

 

Systemförslag:
V64-1: 2,3,5 (6-4)
V64-2: 1,2,3,4,5,11 (10-12)
V64-3: 3,4,5,6 (8-1)
V64-4: 4,5,6,10,12 (11-3)
V64-5: 2,9 (1-3)
V64-6: 8 Seek and Destroy (3-6)

720 rader/kronor

V6 – enbart på sex rätt