V64-tips Åby 3 mars


V64-tips Åby 3 mars

Spiken


4 Bowling Karma
(V64-2) avslutade 12,5 sista 700 med ännu snabbare sista 400 vid dödenssegern senast och var rejäl. Det ser ut som en ”riktig” häst och hon får tipset utan någon större tvekan. Vi spikar.

 

Lillspiken

Norske gästen 2 Tough Enough startade två gånger i Sverige i maj-juni i fjol och var som bäst fyra, men är bättre nu. Han spurtade klart godkänt från sjätte inner senast och var ganska nära vinsten vid tredjeplatsen gången innan. Han öppnade ganska bra från just spår två för tre starter sedan och får en fin resa härifrån. Björn Goop upp känns som en klar förstärkning och vi spikar på det lilla systemet.

 

V64-tips Åby 3 mars

Intervjuer från stall Goop


Ola Frisell har bra koll på hästarna och 10 Uroy
(V64-3) låter det bra på inför årsdebuten.

– Han ser bra ut här hemma, över förväntan faktiskt. Han har varit en glasbit hela karriären och var riktigt risig och ströks efter värmningen på Mantorp i början av december. Efter det blev han rejält uppkollad och behandlad. Vi har fått börja om, men han ser onekligen väldigt fin ut och har fått väldigt mycket träning. Det är dock en stor och rejäl häst som jag tror behöver ha några lopp i kroppen ändå. Han har gått ett par rejälare rundbanejobb, men är ändå inte vässad. Det har alltid varit en häst med hög kapacitet, men han har inte haft benen med sig. Håller han sig fräsch så kommer han att få en nyttig säsong. Han kommer gå med ett par lättare skor och det blir inga ändringar.

2 Umbriel har blivit lite till åren och det var länge sedan han gjorde ett riktigt topplopp. Han har tränat bra, men jag har svårt att tro att han går ut och vinner direkt. Är han trea-fyra så är vi nöjda och vi avvaktar med balansen.

6 Sudbury har sett väldigt fin ut. Det är en fin häst, som jag inte tror är så jätteberoende av ett lopp i kroppen för det är en lätt modell. Han gör oftast bra lopp och gynnas av att gå barfota fram, det är stor skillnad då. Han är inget spetsbud, men kan han komma ner i ett hyfsat läge och få lite klaff så dyker han upp bland de tre. Han har gått i både vanlig vagn och i bike, men jag vågar inte säga vad det blir nu, säger Ola Frisell.

 

För utförlig ranking, analyser och flera intervjuer, se veckans nummer av V75 Guiden.

 

Systemet

V64-1. 3,4,6 (5-7)
V64-2. 4 Bowling Karma (7-2)
V64-3. 1,2,3,4,6,7,9,10 (5-8)
V64-4. 2,3,7 (8-12)
V64-5. 1,3,4,8 (6-7)
V64-6. 1,9,10 (4-7)

864 rader/kr