V64-tips Örebro 10 mars


V64-tips Örebro 10 mars

Chansspiken:

2 Think Twice (V64-4) kördes till ledningen från tillägg senast men blev lite pigg och Tino Ärling valde därför att släppa med 1100 meter kvar. Hon fick luckan och kom fram utvändigt ledaren i sista sväng. In på upploppet såg hon ut att koppla grepp men sprang snett och bromsade. Det var ett litet knepigt beteende men avkommor till Viking Kronos har ofta ett lite eget humör och med ston så blir det ju dubbel effekt. Fartmässigt tror vi att hon är bäst i det här gänget och hon är även snabb iväg bakom bilen. Väljer Tino att ladda kan hon ta hand om täten. Det krävs ganska många streck bakom och med tanke på att vi tror att hon vinner om hon fungerar så chansar vi lite och spikar rakt ut.

V64-tips Örebro 10 mars

Sparloppet:

3 Opitergium (V64-3) inledde karriären som en blivande stjärna. En tanks som man kunde köra tufft med och som bara gick undan till slut. Någonstans tog det stopp och han har varit svår att få tillbaka i samma skick. Här debuterar han för Robert Bergh och rapporterna från stallet går i dur. Har Robert hittat nyckeln till Opitergium så kan han duga i betydligt större sammanhang. Vi vill dock se honom prestera på banan innan vi känner oss bekväma med att spika och vi nöjer oss med att lämna honom ensam på lilla lappen.
– Vi är fullt nöjda i träningen och lever han upp till jobben så ska han duga direkt. Han har inte startat på länge och har kanske inte presterat som bäst i starterna på slutet heller, så det är kanske ingen spik. Jag har inte pratat med Robert om balans och utrustning ännu, säger Kevin Svedlund.
7 Air Gunner visade upp sig på svenska V75 förra året och duger gott mot dessa hästar. Han är startsnabb men fungerar kanske allra bäst med rygglopp. Ett tidigt streck.
8 Macho Gossip kan det vara aktuellt med skoryck på och det vore klart intressant. Han har bättre form än raden ger sken av.

V64-förslag:
Avd1: 8 Beppe Am (5-7)
Avd2: 3,4,5,7,11 (1-9)
Avd3: 3,7,8 (4-2)
Avd4: 2 Think Twice (5-3)
Avd5: 2,4,6,7,11 (10-12)
Avd6: 2,3,4,7,8,10,11 (6-5)

 

525 rader/kronor

 

Fullständig rank med analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75Guiden.