V64-tips Åby 17 mars


V64-tips Åby 17 mars

Spikarna

V64-1 är ett ganska lågklassigt lopp för ston med endast åtta deltagare. 5 U.S.Dollars visade rätt tåga i årsdebuten och avgjorde med en vass attack från andra utvändigt 550 kvar. Klockan visade på strax över 11/600 och det blev lätt sista 150. Med loppet i kroppen är formen troligen framflyttad en del och det bör vara en bra vinstchans.

– Hon var inte vässad inför comebacken förra veckan och bör ha gått framåt med loppet i kroppen. Hon kändes fin både i värmning och lopp och skötte sig fint. Det ser ut att vara en motsvarande uppgift nu men kanske är det lite lättare emot än senast. Hon börjar i passgång i volten men jag har lärt mig henne nu och hon behöver ett par steg på sig för att hitta rytmen. Det blir inga ändringar jämfört med senast och jag tycker att det ser ut som en bra uppgift för henne, säger Joakim Lövgren.

 V64-2 är ett amatörlopp där 10 Tornatore Grif sticker ut lite. Han hävdade sig fint i en del tuffa lopp mot kullkamrater ifjol. Han fick en lång tävlingspaus på drygt sex månader och efter en svag insats i dödens i årsdebuten blev det sedan galopp näst senast. I den senaste starten var han kraftigt bortglömd men avslutade vasst via open stretch som fyra, klockan visade på 1.13 det sista varvet och det var bra tryck över mål. I näst sista starten ifjol visade han riktigt fin fart med ett avslutande varv strax under 1.11 och det är nog den klart bästa hästen i fältet. Med tre lopp i kroppen är han nära rätta formen och med duktige Peter Arnqvist i sulkyn bör det vara en god vinstchans. Det känns som en stark spik.

– Jag var nöjd med honom i den senaste starten, han kom från en position långt bak i fältet och avslutade bra. Vi gav honom en paus efter sommaren och han hade lite otur i sina två första starter men senast var han bra och han har tagit det loppet på rätt sätt, han känns fin inför det här. Senast gick han med träningsskor fram men nu kommer han att lättas till lätta aluminiumskor och det blir åter barfota bak, inga andra ändringar är aktuella. Jag är optimist och tror på en bra vinstchans, säger Jerry Riordan.

För flera analyser, intervjuer och fullständig ranking se veckans nummer av V75 Guiden.

Systemet

V64-1. 5 U.S.Dollars
(4-7)
V64-2. 10 Tornatore Grif (6-1)
V64-3. 1,2,5,6 (4-3)
V64-4. 1,3,5,6,7,8,9 (2-10)
V64-5. 1,6,8,9 (4-5)
V64-6. 2,3,4,5 (9-7)

448 rader/kr