V64-tips Halmstad 28 mars


V64-tips Halmstad 28 mars

Spikarna

6 Toddler (V64-1) var knappt slagen trea i sin V75-debut för ett par veckor sedan och man kan lugnt säga att han ”föll med flaggan i topp” efter en resa utvändigt utan rygg hela loppet. Gången före kördes han till ledningen efter ett drygt halvvarv och vann sedan knappt men ändå mycket säkert efter en 11-avlutning sista 500. Idag väntar ett ”spårtrappalopp” där Toddler hamnat bra till med numera, efter strykning, spår fem bakom bilen. Scenariot att Lugauer kör till spets någonstaNs ut på första långsidan måste vara högst troligt och från ledningen förlorar han inte. Som han gick senast är det vettig chans även med ”lugn dödens”.

7 Breidabliks Nubbe (V64-6) är en kanon med fyra segrar och två andraplatser så här långt i karriären. Vid förlusterna har vinnarna hetat Day or Night In och Timbal och det är två topphästar. I sin senaste start, i november, var ”Nubbe” spelad till 14 för tio i ett V75-lopp. Han kunde då inte stå emot en för dagen mycket bra Timbal i en blixtsnabb avslutning men behöver ändå inte skämmas för sin insats. Lugauers hästar brukar vara stridsdugliga direkt efter uppehåll och jag räknar kallt med att Breidabliks Nubbe åtminstone är uppe i åtminstone åtta av tio på formskalan i årsdebuten. Motståndet ser, med något svårbedömt undantag, ganska ljummet ut. Sverige-debuterande jänkaren Broadway Apollo gör sin första start för Johan Untersteiner men jag undrar om Johan inte ger honom ett snällt lopp i första starten sedan i juni och första gången över medeldistans. Nej, mycket talar för tidig ledning för Breidabliks Nubbe som sedan går undan säkert i en snabb avslutning.

V64-tips Halmstad 28 mars

Skrällbudet

Borups Powerful (V64-2) gör årsdebut och kommer med två galoppmisslyckanden i fjolårets två sista starter. Tänk dock på att Triton Sund-sonen var mycket bra då han vann på 13,6/1640 auto för tre starter sedan. Med den segern i ryggen var han en av favoriterna och klart mer spelad än 4 Dixi Sisu i Örebrotravets stora treåringslopp, Svampen. Där blev det dock galopp på sista långsidan. Nu handlar det om årsdebut både för Borups Powerful och Dixi Sisu. Vem har tränat bäst och mest? Borups Powerful är 6-7 ggr mindre streckad och det känns inte helt rätt.

 

Favorit i fara?

7 B.B.S.Sugarlight (V64-5) vann faktiskt bara två lopp under fjolåret men efter massor av topplopp där han bl.a. satt fast med vinstkrafter i Elitloppet så blev det ändå 4,6 miljoner kronor insprunget. Han fick dock nöja sig med en andraplats i årsdebuten, spelad till 12 för tio. Johan Untersteiner tog då en lugn start och hamnade i andra utvändigt innan han styrde fram snett utanpå ledande Seir Gammelsbaek dryga varvet från mål. Jag hade runt 12,5/800 i dimman på B.B.S.Sugarlight som var helt chanslös att gå i närkamp med ledarhästen. Ringrosten lyste helt klart igenom och det är inte helt omöjligt att den måste putsas till lite mer innan sjuåringen är på topp. Inget snack om att han är bästa hästen i loppet men risken/chansen att det ännu saknas lite finns där absolut och gardering känns befogad.

 

Systemförslag:

V64-1: 6 Toddler (12-13)
V64-2: 2,3,4,6 (1-5)
V64-3: 3,5,7,10,11 (9-2)
V64-4: 1,2,5,6,8 (11-9)
V64-5: 1,4,5,6,7 (8-2)
V64-6: 7 Breidabliks Nubbe (10-3)

500 rader/kronor