V64-tips till Kalmar 15 april


Bästa spiken

4 Dino Silvåkra (V64-4) gjorde tre starter ifjol som treåring hos Michael Lönborg och det är en helt rätt modell av häst. Näst senast så hamnade han utvändigt ledaren inför slutrundan men avgjorde mer eller mindre åkandes. I senaste starten så sprang han 15,1/2100 auto utan att travet stämde helt och med tanke på det så var insatsen riktigt bra. Nu gör Dino Silvåkra debut hos Johan Untersteiner och han brukar ta ut hästarna väl förberedda. Även om det handlar om comeback och att det därmed är lite gissning på formen så väljer vi att ta ställning och spika med tanke på vilken hög grundkapacitet hästen har.
– Jag kan inte säga att jag har stenkoll på honom eftersom har står på gården i Holm och jag jobbar inne på banan men jag har hört att de varit nöjda med hur han har vintertränat och han har skött banjobben på ett bra sätt. Det blir skor och vanlig vagn i första starten hos oss, säger Kevin Oscarsson.

Låsen

8 Nahar (V64-1) skulle egentligen ha varit med i något kval till Olympiatravet men på Axevalla fick han inte vara med eftersom han inte startade i guldfinalen och på Jägersro den här helgen räckte inte poängen till. Han fick en invändig resa senast och gick i mål med lite krafter kvar i loppet som On Track Piraten dominerade från spets. Normalt sett ska han vinna ett sådant här lopp men om 2 Westline får trolla bort lite i början och sedan dra i jämn 14-fart sista 2000 så är det inte helt givet.
– Han såg fin ut på Romme senast och har tränat på fint hemma efter det. Planen var väl inte att han skulle starta i Kalmar en fredagkväll men han kom inte med i olympiauttagningarna varken på Axevalla eller Jägersro så nu får han jaga poäng här istället. Westline står 60 meter före och det är aldrig lätt att plocka in på snabba banor men Nahar får väl hämta in några meter per varv och det är klart att vi måste tro på bra chans. Jag vet i nuläget inte vad Robert har tänkt sig för balans, säger Preben Sövik.
2 Westline vann från spets näst senast men fick då bestämma till 17,5 första 2000. Då avslutade han runt 10,5 sista 500. Den här gången måste Johan Untersteiner köra snabbare i början för att inte bjuda in Nahar och frågan är hur stort försprång han har ut på slutrundan.
– Han fick ett tufft lopp senast men höll bra. Har gjort bra insatser på slutet och ska vara lika bra igen. Normalt sett slår han kanske inte Nahar, men bakom den kan han göra upp om det. Tror inte det ändras på något, säger Kevin Oscarsson.

2 New Star P.H. (V64-6) gick en mycket vass långsida från tredje utvändigt senast och klockan visade 10,5 från 800 till 400 kvar då han sköljde till ledningen. Han fick sedan ge sig mot en smygkörd sista biten men 12,5/800 var ändå klart plusbetonat.
– Han var riktigt bra då och det var ju synd att det inte räckte hela vägen. Han gick barfota runt om för första gången då och det fungerade fint så vi kör med samma balans igen. Han är stabil och även snabb ut så andraspåret tror jag inte är några bekymmer. Kanske är han allra bäst i ryggar men jag vet inte vem kusken ska släppa till här om han får ledningen Jag tycker det ser ut som en bra chans, säger Stefan Axelxson.
13 Quattro Khan galopperade från start i V75 i lördags och tappade en hel del men visade sedan 13,5/1900 utan att få chansen till slut. Han har toppform och kan runda alla med lite klaff.

Fullständig rank samt fler analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden.

Systemet

V64-1: 2,8 (4-3)
V64-2: 2,3,4,6,7 (5-1)
V64-3: 2,5,6,8,10,11,12 (4-1)
V64-4: 4 Dino Silvåkra (10-1)
V64-5: 5,6,10 (9-8)
V64-6: 2,13 (5-11)
420 rader/kronor