V64-tips Åby 29 april


V64-tips Åby 29 april

Spikarna

6 Timbal (V64-1) har inlett året starkt med två raka segrar men hon har fått jobba för segrarna. Senast blev hon rejält utmanad av Poet Broline men då denne gick över i passgång blev segern säker. Nu möter hon bara ston och det mesta talar för att Robert Bergh kör sig tidigt till ledningen och då blir Timbal mycket svårslagen. En given spik.

Hon har ju vunnit sina två lopp i år och gjort det riktigt bra och vi hoppas förstås att hon ska fortsätta att tillhöra kulltoppen bland stona. Senast blev hon utmanad av Poet Broline på open stretch men jag tror nog att hon sträckt på sig och vunnit även om denne inte gått över i passgång. Det kan nog ha varit nyttigt för henne att se att det även kan dyka upp en häst på insidan på Åby. Allt verkar bra med henne i träningen och det är klart att vi tror att hon hävdar sig bra i det här loppet. Jag tror inte att det blir några ändringar, säger Preben Sövik.

6 Tunika (V64-2) var väl förberedd inför årsdebuten senast och hon såg mycket fin ut då hon stack undan till en enkel seger via 10,5 sista 800. Hon är knappast sämre med loppet i kroppen och det ska vara chans att hon sitter i ledningen i ett tidigt skede igen. Björn Goop körde lite på säkerhet från start i årsdebuten men Tunika kan öppna snabbt om hon laddas. Tunika är en lika given spik som Timbal i den inledande avdelningen.

Hon var ju bra under hela fjolåret även om det blev några galopper på slutet då hon hade problem med en tand. Hon var jättefin i årsdebuten och hade också tränat på fint under vintern. Jag är också jättenöjd med hur hon känns efter senaste starten och givetvis ska hon räknas med bra chans. Hon går som vanligt med skor runt om, säger Tomas Malmqvist.

Fullständig rank med analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75Guiden.

Systemet

V64-1: 6 Timbal (10-1)
V64-2: 6 Tunika (4-3)
V64-3: 1,6,7,8 (4-9)
V64-4: Alla tio (3-10)
V64-5: 1,4,10 (5-7)
V64-6: 2,5,6,8,10 (9-1)
600 rader/kronor