V64-tips till Eskilstuna 17 maj


V64-tips till Eskilstuna 17 maj

Bästa spikarna

7 Danne Edel (V64-1) har en passande uppgift här när motståndet är lättare än på länge. Visserligen så har han ingen dunderform för dagen som han hade ifjol men det behövs inte här. För fyra starter sedan så var han ute i ett tufft stayerlopp och hamnade i dödens mot El Cantante, Candor Hall mfl och är därmed ursäktad. För tre starter sedan så följde han med bra på innern mot hästar som Opitergium, Quid Pro Quo och Nimbus C.D. För två starter sedan så följde han återigen med bra bakom namnkunnigt motstånd i form av Seedorf O.M.F. och King Sir Kir. Senast så var det dags för en ny dödensresa och det är inte så mycket att säga om. Här så gäller det bara att vara före Beppe Am från start och köra till ledningen för jag ser ingen som har häst nog att svara ledningen över 2640 meter. Värsta motbudet är som sagt 6 Beppe Am men hans form är som bortblåst och jag är inte imponerad av hans avslutningar på sistone. Danne Edel verkar vara klart snabbare ut dessutom och känslan är att Uffe löser det hela och jag inleder omgången med en spik.

13 Tesio (V64-6) är en blivande kanon som har imponerat i tre raka segrar efter sin comeback. Spår 13 är inte så kul men han har en bra startrygg i 9 Cantona Mearas så det bör lösa sig hyggligt från start. Sen så är det bara att avancera fram när körande Jorma Kontio tycker att det känns rätt. Med tanke på vad hästen har visat så ska han ha bra chans oavsett upplägg här. Kristian Huselius som äger hästen kan med största sannolikhet räkna in ytterligare en seger.

V64-tips till Eskilstuna 17 maj

Låset

7 Rolex Bigi (V64-5) var ute i ett tufft gäng senast i sin årsdebut då han stötte på Michelangelo Ås, Ni Talar Bra Latin, Frozen mfl. Han fick dessutom trava i dödens så han ska ha toppbetyg för den insatsen. Debuterar nu i ny regi hos Svante Båth. Hästen gör dessutom sin första start över kort distans och sin första start på drygt två månader så med tanke på alla dessa faktorer så vågar jag inte spika. Kapacitetsmässigt så är det fältets bästa häst utan tvekan men 5 King City har visat att han grejar distansen. Inte minst i senaste starten då han vann åkandes från dödens på 11,2 mot en slagen Ametrin i spets. Han har alltså bevisad dagsform samt ett bättre utgångsläge så jag fegar lite och låser på dom två mest betrodda här. Om dom inte kör för hårt mot varandra så är detta ett mycket stabilt lås då jag inte hittar så mycket bakom dessa.

V64-tips till Eskilstuna 17 maj

Dragen

 

6 Harvey Tornado (V64-3) galopperade som storfavorit i sin montédebut 6 augusti ifjol och har inte startat inom den disciplinen sedan dess. Svårt att veta var han står inom montén men då många hästar brukar tända till inom just monté så ger jag hästen en ny chans när många andra spelare tycks glömma bort honom nu. Kommer storfavoriten bort på något sätt så är Harvey tidig.

3 Pablo Andover (V64-4) Var ute på V75 senast och galopperade då. Har annars visat bra form en tid och trivs som bäst hemma på Eskilstuna där hans två segrar har kommit. Bra läge nu och i ett öppet lopp så vill jag slå ett slag för Pablo som är en speedig typ.

 

V64-förslag:

Avd 1: 7 Danne Edel (6-1)
Avd 2: Alla (1-7)
Avd 3: 1, 3, 5, 6, 10 (8-4)
Avd 4: 3, 4, 6, 8, 9 (1-2)
Avd 5: 5, 7 (10-12)
Avd 6: 13 Tesio (9-8)

600 rader/kronor – V6 – enbart på sex rätt

Fredrik Elgh