V64-tips Färjestad 30 maj


V64-tips Färjestad 30 maj

Spiken

4 East Herkules (V64-5) gick i mål med krafter kvar i V75 senast och möter enklare motstånd den här gången. Han riskerar att få göra grovjobbet utvändigt om 1 Trialogue men över 1640 meter toror jag att han klarar det och skulle han komma till spets så är loppet slut. En riktigt bra segerchans för Magnus Jakobsson och jag väljer att spika.

V64-tips Färjestad 30 maj

Låset

14 Lille Jim (V64-4) är nästan alltid ett segerbud när han startar och trots 40 meters tillägg ska han ha en bra chans att runda till seger. Han står dock samma start som 15 Reiug som är hans värsta motståndare och med Björn Goop bakom Reiug lär han ha siktet inställt på att göra det så svårt som möjligt för sin värsta konkurrent. De två hästarna höjer sig klart men jag vill ändå ha ett lyxstreck för 6 Eltebos Höibysara som kan nå ledningen från springspår och skulle de lurpassa lite för länge på varandra där bak så kan hon rinna undan på en snabb Färjestadoval.

Chanslåset

8 Feeka S.E. (V64-5) är grundkapabel men har strulat en del och underpresterade i V75 för tre starter sedan. Hon visade uppåtform senast då hon såg laddad ut i rygg ledaren men blev lite för pigg och galopperade i utgången av sista sväng. Hon sköt till starkt över upploppet och med den form som stall Westholm visade i helgen så tror jag att Feeka S.E. är redo för en stark insats och då har hon vettig chans här. Jag dubblar med 9 Vanity Blast som är väldigt fartfylld men har svårt att hålla rätt på benen. I felfritt lopp är hon ett givet segerbud. Jag provar att låsa på dessa två, medveten om att det är en chansning då båda är osäkra. Men loppet kräver ganska så många streck annars och går någon av mina streck felfritt så har jag goda förhoppningar om att överleva loppet.

Dragen

5 Barca (V64-1) gör debut i ny regi och kan vara aktuell direkt. Hon har haft problem med fräschören under karriären men visat rätt så fin kapacitet och var trea bakom Ruby Trap i Drottning Silvias Pokal förra året. Hon har varit struken för en halsinfektion (10/5) inför det här och det kan vara så att det behövs något lopp innan toppformen sitter där. Hon är dock startsnabb och kan nå tidigt till ledningen, vilket garanterar henne en fin resa och då är hon en outsider i loppet.

3 Global Steffo (V64-3) är fortfarande utan seger men gick ändå ganska skapligt i fjol och kan ha höjt sig några snäpp med en vinterträning i kroppen. Björn Goops 7 Ferry Boko är helt rätt favorit i loppet men alla Björns hästar kan inte prestera på topp efter vila och skulle det saknas lite i Ferry Boko är Global Steffo är hett bud till segern. Läget är passande och Magnus brukar hitta en fin position från sådana här lägen bakom bilen.

Systemförslag
Avd1: 4,5,6,8 (9-1)
Avd2: 1,6,8,9,10,11 (2-4)
Avd3: 3,7,9,14 (1-10)
Avd4: 6,14,15 (12-1)
Avd5: 4 East Herkules (1-2)
Avd6: 8,9 (6-2)

Jag spelar enbart på sex rätt (V6)