V64-tips Romme 3 juni


V64-tips Romme 3 juni

Spikarna:

3 Sallys Boy (V64-4) öppnade fort bakom startbilen i årsdebuten trots spår långt ut bakom vingen. Westholm valde vinnarhålet och hästen blev kvar med rubbet sparat som trea och såg mycket harmonisk och fin ut. Med det loppet i kroppen så är hemmahästen segermogen. Fyraåringen har tagit sin enda seger i karriären på just Romme och han är startsnabb och agerar förnuftigt, så att han tidigt sitter i spets är ingen vågad gissning. Jörgen har grym puts på sitt stall för dagen och vi ser ingen som har häst i loppet som vill sätta upp tempot i dödens. Mycket talar alltså för spets och slut, så spiken känns sund och given!

10 Lesja Titan (V64-5) vann som vanligt senast och det är lätt att ta till sig honom. 13 Tina Blessen såg fin ut senast och det hade nog blivit fight, men då denne galopperade 250 meter från mål blev segern säker. Lesja Titan står 20 meter sämre till jämfört med Tina Blessen den här gången, så det kan bli hårt om den sköter sig. Vi har dock blivit imponerade av Lesja Titans löpskalle och förnuftighet, så vi spikar. Han har vunnit från olika upplägg och är inte beroende av hur loppen blir körda. Hästen agerar som en rutinerad travare och segerviljan han visat gör nog att han sträcker på sig, även om Tina Blessen travar felfritt.  

Sparlopp:

4 Al Dente (V64-1) jagar första årssegern, men har gjort flera fina lopp i stentuff konkurrens så det kan vara dags för honom när han går ner kraftigt i klass. Senast blev hästen för pigg med helstängt huvudlag och det blev startgalopp, sedan visade han 1.11,4 sista 1 300 meterna utan att pressas det minsta. Frågan är vilken taktik Magnus Jakobsson som kör hästen för första gången väljer över medeldistans? Litet fält och öppet huvudlag, det borde innebära att han testas bakifrån.
Han blev för pigg med helstängt huvudlag senast och det slutade med galopp. Allt verkar bra med honom för dagen och hästen är starkare i kroppen i år kontra som fyraåring. Den här gången blir det öppet huvudlag och skor. Han borde ha bra segerchans i detta lilla fält. Magnus kör hästen för första gången och han är relativt okomplicerad, säger Marcus Schön.

1 Exodus Hanover mötte stenhårt motstånd senast bland annat On Track Piraten och Nahar. Hästen avslutade bra och han känns riktigt på gång för dagen. Jag vet inte om jag kan svara ut Oscarssons häst och Al Dente, men lyckas jag med det så kör jag absolut i ledningen. Den som får spets i detta lopp har vunnit mycket, det blir barfota fram, jänkarvagn och can´t see back huvudlag, säger Kenneth Haugstad.

Systemet

V64-1: 1,4 (3-5)
V64-2: 3,6,8,12,13,14 (7-15)
V64-3: 1,2,4,5,7,8,13,14,15 (6-9)
V64-4: 3 Sallys Boy (6-12)
V64-5: 10 Lesja Titan (13-6)
V64-6: 1,2,6,7,9 (5-4)

540 rader/kronor

Fullständig rank med analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75Guiden.

 

Tipsredaktör: Mårten Eriksson