V64-tips till Östersund 10 juni


V64-tips till Östersund 10 juni

Bästa spikarna

3 Diamanten (V64-1) är obesegrad efter fem starter och går från klarhet till klarhet. Senast höll han enkelt ledningen från innerspår bakom bilen och även om det inte var någon rykande snabb öppning så var intrycket fint. Han gick sedan undan enkelt via 10,5/700. Gången före var han tuffast från utvändigt ledaren efter 12,2 sista 1000. Jag tror Robert Bergh når ledningen och sedan är det toppchans.
Diamanten är verkligen en ”riktig häst”, som inte behövt gå i botten ännu och när han får släppa lite på växlarna så kommer han att springa riktigt fort. Här stöter han på ett motstånd han bör ha bra chans emot igen och vi ändrar ingenting när det gäller utrustningen, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

Ingen högre klass på V64-2 och trots att 12 Top Degli Ulivi gav upp helt i ledningen senast ser uppgiften mycket lämplig ut. Han kördes i spets då och nästan skentravade där framme. Men 10 första 500 och 11 första varvet blev lite ”för bra” och han var slagen på sista långsidan. Hästen är snabb ut och och springspår passar perfekt. Trots insatsen senast är han nästan ”skyldig” att vinna och en gardering kostar väldigt många streck.
Han blev för het senast och det är inte så mycket att säga om att han inte orkade. Han såg fin ut i måndagsjobbet och det verkade nästan som han vaknade till av den genomköraren. Motståndet ser väl ganska lämpligt ut den här gången och tar han bara i för fullt hela vägen ska det väl vara en vettig chans, säger Preben Sövik.

V64-tips till Östersund 10 juni

Låset

Två hästar med vettiga lägen höjer sig i V64-3. Tipset till 5 Tobin Kronos som gör sin första start för Daniel Redén. Han blommade ut på allvar på sensommaren ifjol och var faktiskt favorit i det italienska derbyt. Där hade han dock inte sin bästa dag och slutade fyra. Han har hunnit med tre starter i år och såg helt okej ut utan att riktigt få chansen i de två inledande loppen. Senast i ett uttagningslopp till Kungapokalen galopperade han i starten och tappade en hel del. Han visade sedan runt 13,5/1900 utan att pressas men såg kanske inte helt perfekt ut i bakaktionen. Nu rapporteras han träna fint i sin nya regi och är det givna segerbudet. Men det var trots allt ett tag sedan han fick till det fullt ut och jag väljer att dubbla på det stora systemet.
Han har känts helt okej i träningen, fräsch och fin. Så det här blev ett lämpligt lopp att börja med inte så många hästar med. Daniel har varit så nöjd med honom men vi har ändå inte kraven att han bara ska vinna, säger Thomas Hedlund hos Daniel Redén.

3 Cupido Sisu skrällvann ett kriterieförsök i höstas och gick bra som femma i Kriteriet. Senast öppnade han bra till rygg på ledande Uncle Lasse och hängde med godkänt i rygg på denne in i mål. Det var dock över två månader sedan nu och formen är lite svårbedömd.

V64-tips till Östersund 10 juni

Draget

Kallblodsloppet, V64-4, ser öppet ut men det kan finnas en rolig idé i 7 Mitt Hjärtas Frode. Han galopperade 1100 kvar i tredje utvändigt senast men gick sedan riktigt vasst via 23/800 utan att ha riktigt fritt spelrum. Han är inte att lita på men sköter han sig och dessutom om han kan komma till spets, varifrån han har bra statistik, kan det bära hela vägen. Kan vara en chanspik på en flerbong.

Systemet

V64-1: 3 Diamanten (7-5)
V64-2: 12 Top Degli Ulivi (2-8)
V64-3: 3,5 (8-1)
V64-4: 3,4,6,7,8,11,13 (9-5)
V64-5: 1,2,4 (8-6)
V64-6: 1,2,3,4,5,6,7,8,11,13,15 (9-12)

462 rader/kronor