V64-tips Axevalla 6 september


V64-tips Axevalla 6 september

Det blev fel när jag skulle skriva i systemförslaget igår och satte 1,2,8 i avdelning två när det skulle vara 1,4,8. Det framgick i texten och jag hoppas inte att det påverkade någon. Spitcam Jubb vara bara förstareserv så det blev ändå bara fyra rätt. Mitt förslag var ju även enbart V6, precis som det är idag.

Spikarna:

Robert Bergh hade ingen bra helg på Jägersro men står i huvudrollen i kväll då han har tre favoriter på V64. Jag tycker att det ser väldigt lämpligt för två av dem och de får bli mina spikar.

4 Drake Josselyn (V64-4) hoppade rätt upp i ledningen senast utan någon anledning och är inte helt att lita på ännu. Men hästen är orutinerad och lär sig för varje start. Han kommer återigen att få chansen i ledningen och travar han felfritt den här gången tror jag han vinner med 30 meter, han är huvudet högre än sina motståndare.

5 Opitergium (V64-5) har Robert Bergh pratat gott om och hästen har också hittat tillbaka och gjort det bra i ganska hårda gäng. Nu återkommer han efter vila men jag tror inte det ska vara någon större nackdel och från ett perfekt läge bakom bilen kan han tidigt överta från 4 Democrat. Det är 8 Naglo’ del Nord emot men i ledningen blir Opitergium svårslagen.

Låset:

1 Proud of My Face (V64-2) kan det vara läge att göra något av. Hon såg fin ut senast i ny regi och är en häst som tränade bra hos sin tidigare tränare. Hon kan öppna från start och har svarat för några plusbetonade insatser i karriären. Det kan vara läge för karriärens första seger nu och till nuvarande 14% är hon ett intressant drag. Jag streckar även de två favoriterna i loppet, 4 Gossip’s Cash som vann trots galopp senast och gjorde det bra. 3 Worship Lady har lopp i kroppen och bör dyka upp i striden.

V64-tips Axevalla 6 september

Dragen:

3 Leopard C.D. (V64-1) var väldigt lovande i inledningen av karriären men har haft stora skadeproblem och gjorde bara en start mellan augusti 2013 och 1 januari 2016. I år har han kunnat starta en del men fick ett litet uppehåll under sommaren innan han gjorde comeback senast. Då tyckte jag att han såg fin ut i kroppen och formen kan vara på gång. Han är lite intressant idag på V64 och bara spelad till 8% på insatsfördelningen.

I V64-3 kan det stå mellan två hästar om loppet bli kört som jag tror. 1 Yoghurt Composite är snabb ut och håller spets om kusken vill men jag hoppas att Dalborg överlåter ledningen till 3 Klena Vito som vann från den positionen näst senast och då gav ett bra intryck. Vid ett sådant scenario tror jag faktiskt det står mellan de här två och tvillingspel lockar och även streckprocenten på V64; 5% på Yoghurt Composite och 16% på Klena Vito. Väljer dock Dalborg att svara öppnar det upp loppet och därför blir det fem streck på systemet.

 

Övriga tankar:

11 Bullyoung (V64-1) blir stor favorit idag och det är förståeligt med tanke på den senaste insatsen då han besegrade Spitcam Jubb och Narold Vox. Bullyoung är dock en häst som blandat toppinsatser med botten napp under hela karriären och även om det kan vara så att ”polletten” trillat ner nu så vill jag se att han gör flera bra prestationer i rad innan jag går på honom som favorit.

8 Janita Loves You (V64-2) var duktig vid andraplatsen för fyra starter sedan och skulle det återigen bli barfota kan hon vara värd ett streck som lite spelad.

14 Bacan Degato (V64-6) hyllade Veijo Heiskanen inför derbykvalen senast och motståndet är onekligen enklare nu. Han står dock knepigt till och jag har svårt att se att det ska ha skett någon stor förändring på hästen då han trots allt var hos mycket duktige Johan Untersteiner tidigare och var där definitivt ingen stjärna. För mig är han given att gardera och loppet känns vidöppet.

Systemförslag:
V64-1: 3,6,7,11 (10-1)
V64-2: 1,3,4 (8-10)
V64-3: 1,3,6,9,12 (10-2)
V64-4: 4 Drake Jocelyn (9-6)
V64-5: 5 Opitergium (8-9)
V64-6: 1,2,5,6,8,9,11,12,13,14 (7-3)

600 rader/ kronor

V6 – enbart på sex rätt